Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Omsorg och hjälp

Ponnyn Keely på Hällebäcks äldreboende

Under måndagen besökte shetlandsponnyn Keely Hällebäcks äldreboende i Stenungsund för första gången. Besöket syftade till att sprida glädje bland de äldre och var mycket uppskattat.

En av de boende på Hällebäck tillsammans med undersköterska Pernilla Molitor och ponnyn Keely.

Besöket med ponnyn Keely är en repris på förra årets besök av ponnyn Dio. Tidigare under våren har ponnyn Keely även varit på Stenungsunds torg där både boende och allmänheten fick möjlighet att hälsa på ponnyn.

I år är första gången som en ponny besöker Hällebäcks äldreboende, och Keely mottogs varmt av både vårdgivare och de boende. Initiativet har som syfte att skapa en härlig stund för de äldre, ge dem kontakt med djur och har bidragit till bland annat samtal om gamla minnen.

– Det här var något vi testade förra året och sen dess har det varit efterfrågat av omsorgstagarna. Det är verkligen jättekul att se hur uppskattat det är med en ponny på plats och det är så fint att se hur mycket det kan betyda för vissa. Vi hoppas att detta kan bli en återkommande tradition, berättar Veronica Dahlberg som är enhetschef för hemtjänsten centrum väst.

Projektet initierades av undersköterskan Pernilla Molitor.

– Det är roligt att kunna driva ett projekt som får så mycket positiv respons och som de äldre verkligen uppskattar, säger Pernilla.

Sidan uppdaterad: 2024-06-17

Hjälpte informationen på sidan?


Beskriv vad som felaktigt eller saknades

Ange din e-postadress om du vill ha återkoppling
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan offentlighetsprincipen.