Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan
Ekenässkolan

Ekenässkolan

Ekenässkolan ligger i Ödsmål som är ett samhälle 5km norr om Stenungsund. Skolan ligger nära skog och hav och har en stor och härlig skolgård med stora pedagogiska möjligheter. 

Ekenässkolan är en F-6 skola som har cirka 300 elever. Skolan är indelad i 5 arbetslag där pedagogerna möter eleverna hela dagen. Skolan har 5 fritidshemsavdelningar. 

För oss som arbetar på skolan är det viktigt att skapa en god lärmiljö där varje barn utvecklas så långt som möjligt efter sin förmåga. Vi arbetar för att ha en helhetssyn på barnen. Skola och fritidsverksamhet, där det finns personal med många olika kompetenser, vävs samman för att ge barnen de bästa förutsättningarna för en god utveckling.

I en god lärmiljö är det viktigt att alla elever känner trygghet, trivs och är delaktiga. Vi arbetar aktivt med vår Likabehandlingsplan. Ekenässkolans ledord är HEART – Hänsyn, Empati, Ansvar, Respekt, Trygghet.

Under läsåret arbetar personalen med det pedagogiska ledarskapet genom kollegialt lärande inom alla våra verksamheter. Genom att mötas i reflektion och diskussion bl.a. kring gemensamt läst litteratur förankrar och utvecklar vi våra metoder och arbetssätt på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Ledighetsansökan

För mer info om rutiner kring ledighet se under Lov/ledigheter.
Lov/ledigheter

LedighetsblankettPDF

Kontakt

Adress

Ekenässkolan
Näs 202
444 95 Ödsmål

Rektor

Karin Wrangsten
0303-73 26 67 
karin.wrangsten@stenungsund.se

Biträdande rektor

Jennie Brolin  
0303-73 00 35
jennie.brolin@stenungsund.se

Expedition

Sölvi Byman
072-713 01 08
solvi.byman@stenungsund.se

Frånvaroanmälan via Skola24

0515-869 31​
https://stenungsund.skola24.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad