Gå direkt till innehållet
Nösnäsgymnasiets logotyp, länk till startsidan

Publicerad:

Viktig information om Covid-19 och vikten av att testa sig samt informera berörda om man är bekräftad smittad.

De senaste veckorna har Stenungsund varit den kommunen med högst smittspridning i hela regionen. Därför vill Smittskydd Västra Götaland att alla som har symtom testar sig så fort som möjligt.

En viktig anledning till att man testar skolungdomar är att det är viktigt för barn och unga att gå i skolan och vara med i aktiviteter för att må bra. Om provet visar att man inte har covid-19 kan man snabbare återgå till att ”leva som vanligt”. En annan anledning till att man testar unga är att man kan stoppa spridningen av sjukdomen snabbare genom att hitta de som är sjuka. Kom ihåg att den här tiden har ett slut. Just nu måste vi anpassa oss, men det mesta kommer att bli som vanligt igen.

För att kunna minska smittspridningen i Stenungsund och kunna göra åtgärder där det behövs är det viktigt att skolan vet var och i vilka områden vi har mest smittspridning. Då kan skolan tillsammans med Smittskydd planera för åtgärder som inte påverkar hela skolan och hela samhället. Därför är det viktigt att du som ungdom meddelar din rektor om du har fått positivt Covid-19 svar.

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad