Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2018-10-12 09.27

Årets yrkeslärare jobbar på Nösnäs!

I samband med gymnasiedagarna och ”Future skills” på svenska mässan i Göteborg vann Ronnie Johansson, IT-lärare på Teknikcollege Stenungsund vid Nösnäsgymnasiet i kategorin ”årets yrkeslärare”.

En erfaren jury bestående av arbetsmarknadens parter och politiska representanter utsåg Göteborgsregionens bästa exempel på samverkan mellan skola och näringsliv. Dessutom var Daniel Eilhoff, också från Teknikcollege Stenungsund, en av tre finalister.
- Vi är mycket stolta över att återigen få ett stort erkännande för vår goda samverkan med arbetslivet, säger Niclas Brattefors, rektor för Teknikcollege Stenungsund vid Nösnäsgymnasiet. Vi tycker det är viktigt att också våga lyfta fram individuella prestationer och här har vi två lärare som med olika medel visar på goda exempel. Vi är nu den första skolan som vunnit priset i tre kategorier.

Teknikcollege Stenungsund vann samverkanspriset i kategorin ”Bästa företag” 2016, ”Bästa skola” 2017 och nu alltså även ”Bästa yrkeslärare” 2018.

Motiveringen till priset löd:
”Årets yrkeslärare inspirerar både elever och kollegor genom sitt stora engagemang och drivkraft. Genom att arbeta strukturerat har läraren byggt upp en långsiktighet på skolan som bygger på befintliga strukturer. Ett intresse för utvecklingen inom branschen bidrar till att lärarens elevgrupper går ut skolan med en beredskap för att möta kompetensbehovet inom branschen. Ett resultat av lärarens fina samverkan med arbetslivet är en ökning av antalet elever som vanligtvis inte söker sig till detta program. Lärarens arbetssätt bidrar på många sätt starkt till skolans förmåga att tillgodose näringslivets framtida kompetensförsörjning”

Priset utdelades i samband med gymnasiedagarna och ”Future skills” på svenska mässan i Göteborg den 10/10 2018.

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2018-10-12