Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad: 2020-05-08 13.26

Information om studentfirandet - Uppdaterad 15/5

Nösnäsgymnasiet har efter samråd med studentkommittén och personal beslutat att genomföra studentfirandet uppdelat på tre dagar 2-4 juni för att uppfylla Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Eftersom vi i nuläget inte vet hur hösten kommer att se ut var vi överens om att det var bättre att planera för student i juni med nödvändiga anpassningar, än att flytta studenten framåt i tiden.

Det har beslutats att avgångsklasserna samlas i matsalen som kommer att vara festligt dekorerad med bland annat ballonger och flaggor. Folkhälsomyndigheten har även kommit ut med riktlinjer som på ett bra sätt tydliggör under vilka förutsättningar studentfirandet kan utformas. Självklart måste man vara frisk och symptomfri. För att få komma till skolan på studenten krävs precis som vanligt att man känner sig helt frisk och inte uppvisar några sjukdomssymptom.

Klassvis utspring
Skolan kommer att ta in studenterna klassvis utspritt över dagarna, med första utspringet preliminärt klockan 11.45 och därefter med jämna mellanrum. Det betyder att alla delar av firandet kommer att ske i mindre grupper om ett par klasser och inga stora gemensamma samlingar kommer ske.

Begränsat antal åskådare med live-sändning
Skolan kommer att begränsa antalet personer som möter upp varje elev till två personer samt 1-2 fordon. Personer som tillhör en riskgrupp eller är över 70 år avråds från att delta. Utspringet kommer att sändas live så att alla som inte är på plats kan följa det via internet. Det kommer att finnas parkeringsvakter som hjälper till att dirigera trafiken inne på skolans område för att få ett bra flöde. Personer utöver de två anhöriga som får hämta upp varje elev får uppehålla sig vid bilen eller utanför skolans område och hänvisas att följa utspringet på internet.

Lastbilsflak
På begäran från Folkhälsomyndigheten har transportstyrelsen gjort tillfälliga ändringar i regelverket gällande studentflak. Det innebär att årets studentflak inte är tillåtna.

Läs mer på transportstyrelsens hemsidan länk till annan webbplats

Detaljinformation
Under vecka 20/21 kommer detaljerad information skickas ut till alla elever, med tider för
ankomst och utspring samt övrigt praktiskt som rör studentfirandet 2020. Vi förbehåller oss
rätten att förändra planeringen för studenten om förutsättningarna skulle ändas, exempelvis
om det kommer nya riktlinjer från Folkhälsomyndigheten.

Information student 2020PDF

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2020-05-15