Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2018-01-23 16.49

Innebandy blir ny idrottsinriktning på Nösnäsgymnasiet

Från och med höstterminen 2018 är innebandy en av fem idrottsinriktningar på Nösnäsgymnasiet.

innebandy

Efter att framgångsrikt ha startat upp inriktningar som fotboll, ishockey, simning och konståkning har turen kommit till innebandy.
- Vi har sett att det finns ett stort intresse för innebandy i Stenungsund, och vi vill ge möjlighet till fler elever att på hemmaplan, utöva sin idrott på skoltid, säger Magnus Fagerström, rektor.

Genom att välja en idrottsinriktning kan eleven få utveckla sin idrottsliga förmåga, både fysiskt och teoretiskt. Den breda kunskapen ger eleven möjlighet till olika vägval inom sin idrott. Allt från spel på elitnivå till arbete som ledare eller funktionär.

Idrottsgymnasiet på Nösnäs kännetecknas av goda relationer och samverkan mellan lärare, tränare, klubbar och övrig personal. Det visar sig bland annat genom att Stenungsund Innebandyklubb står för tränarkompetens på högsta nivå.
- Tränaren heter Joel Rauswall som själv spelat på elitnivå och med tidigare erfarenhet av tränaruppdrag, säger Tommy Svensson, lärare. Vi är jätteglada att Joel kommer agera huvudtränare och vara en del av Nösnäsgymnasiet.

Med Stenungsunds Arena alldeles intill skolan med välutrustad idrottshall, tillgång till rehab, gym, simhall och motionsspår har Nösnäsgymnasiet perfekta förutsättningar.
- Svenska Innebandyförbundet i Stockholm har visat stort intresse för satsningen på innebandy och är väldigt positiva då bristen på gymnasieskolor med innebandyinriktning i vårt område är stor, säger Magnus Fagerström. Vi anpassar träning och utveckling efter elevens behov, oavsett målsättning och ambition. Alla är välkomna att söka, oavsett var man bor eller vilken klubb man tillhör.

Idrottsinriktningarna är sökbart i kombination med de flesta av de nationella programmen. Eleverna tränar tillsammans över alla årskurser, samt killar och tjejer tillsammans.
- Det skapar en väldigt god sammanhållning, det kan vi se på de andra idrottsinriktningarna vi har, säger Magnus.  

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2018-01-23