Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad: 2019-02-04 08.31

Nösnäsgymnasiet i film om källkritik i digitala medier

I höstas var skolverket på Nösnäsgymnasiet och filmade elever, lärare och bibliotekarier för att visa hur man kan jobba med att källkritiskt utvärdera sina nyhetsflöden. Nu är filmen publicerad på skolverkets lärportal.

Filmen visar en lektion med elever från teknikprogrammet. Bibliotekarien Ulrika Wahlström och läraren Niklas Hellström hjälper eleverna att källkritiskt utvärdera sina nyhetsflöden. Vi får också träffa bibliotekarien Hanna Dahlberg Källeskog och läraren Anette Halldorf.

Skolverkets lärportal är en plats för kompetensutveckling för alla som jobbar med undervisning i skolan. Materialet på lärportalen är indelat i olika moduler. Modulerna är framtagna i samarbete med forskare och sakkunniga runt om i landet. De innehåller webbtexter, texter och artiklar, fördjupande frågor och filmer som underlag för diskussioner och reflektion över undervisningen eller verksamheten.

En av modulerna heter "Kritisk användning av nätet". I den modulen ingår momentet "Källkritik i digitala medier – en didaktisk utmaning." Det är i den här modulen som Skolverket använder Nösnäsgymnasiet som ett gott exempel på hur bibliotek, lärare och elever kan samverka i de här frågorna.

För mer information om momentet Källkritik i digitala medier – en didaktisk utmaning på Lärportalen, skolverket.länk till annan webbplats

 

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2019-02-04