Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad: 2019-03-11 12.23

Stora framgångar för Nösnäsgymnasiet

Igår var det storslam för Nösnäsgymnasiet på UF-mässan Entreprenörskap på riktigt på Svenska Mässan. Hela sju UF-företag hamnade på pallplats och Nösnäsgymnasiet vann även titeln Årets UF-skola 2019 i konkurrens med 49 skolor i göteborgsregionen. Vinsterna är ett resultat av ett stort engagemang och hårt arbete från personal och elever.

- Det är fantastiskt att se att allt engagemang från lärare, elever och personal på skolan ger resultat, säger Sara Arvenberg, rektor på enhet 3 samt UF-samordnare på Nösnäsgymnasiet. För det är verkligen ett samarbete och något vi gör tillsammans.

I år tog Nösnäsgymnasiet emot det ärofyllda priset Årets UF-skola 2019.
- Att vi vann titeln Årets UF-skola beror på att det inte bara är UF-lärarna som engagerar sig, utan att vi arbetar som ett lag, säger Sara Arvenberg. Att det exempelvis är lärare i ämnena engelska, svenska och retorik som tränar våra elever i att göra bra framträdanden och att vi arbetar ämnesintegrerat med UF.

UF-företagande innebär att gymnasieelever får starta, driva och avveckla ett UF-företag under ett läsår.
- Ung Företagsamhet handlar inte bara om att eleverna ska lyckas i sitt företagande, utan att stärka deras självförtroende och visa dem att alla kan lyckas om man hittar ett område som man brinner för, säger Sara. Det handlar mycket om att utmanas att hitta sina styrkor. Det är fantastiskt att få följa elevernas företagande och se dem växa med uppgiften.

En av många framgångsfaktorer är också samverkan med lokala företag.
- Vi har många lokala företagare som stöttar och hjälper våra elever i deras arbete. På ekonomiprogrammet ordnas det till exempel varje år Draknästet, då UF-företagen får sälja in sina företag till en jury som består av både lärare och personer från det lokala näringslivet.

- Vi är så stolta över allt arbete som görs av både elever och personal, men det finns ännu mer att utveckla, säger Sara. Nu vill vi få med fler av våra program på UF-tåget och även systematisera vår samverkan ytterligare. Vi kan gå hur lång som helst!

Priser UF-mässan Entreprenörskap på riktigt på Svenska Mässan

1:a plats
Årets hållbara UF-företag, Tjörnägg UF
Årets tjänst, Earthbox UF
Årets skola, Nösnäsgymnasiet

2:a plats
Årets UF-företag, Earthbox UF
Årets reklamfilm, Grötåns Wurst UF
Årets innovation, Earthbox UF
Årets monter, Tjörnägg UF

3:e plats
Årets tjänst, Edusmart UF

Eleverna placerade sig dessutom på topp 10 i de flesta kategorierna och Ronnie Johansson var en av fem nominerade till priset årets lärare.

Stolta vinnare av titeln Årets UF-skola 2019

I kategorin ”Årets hållbara UF-företag” vann Tjörn-ägg UF och är därmed klara för SM i ung företagsamhet.

Ronnie Johansson och Sara Arvenberg omringade av eleverna i företagen EduSmart UF och Earthbox UF.

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2019-03-12