Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2018-12-12 07.13

Teknikcollege svetselever erhåller internationellt certifikat!

Nyligen genomförde Teknikcollege Stenungsunds elever på det industritekniska programmets svetsinriktning en internationell svetsarprövning då de certifierades enligt internationell standard efter att ha avlagt ett examensprov.

svetscert

- Eleverna har verkligen visat entusiasm inför uppgiften och de känner liksom jag en stolthet över att vårt gemensamma arbete ger resultat, säger Stefan Sjöstrand, ansvarig yrkeslärare för svetsutbildningen. Vi har jobbat mycket med att understryka vikten av anställningsbarhet. Nu har eleverna ytterligare vidgat sina vyer och gett sig själva chansen att bredda sina möjligheter på arbetsmarknaden.

Rektor Niclas Brattefors understryker också att detta är frukten av ett långsiktigt arbete.
- Vi har genom våra goda kontakter med samverkansföretagen arbetat länge med att kvalitetssäkra det arbetsplatsförlagda lärandet så att eleverna ska få en så verklighetsnära utbildning som möjligt, säger Niclas. Det är roligt att detta också får ett erkännande av utomstående aktörer.

Eleverna i årskurs 3 på Industritekniska programmets svetsinriktning avlade examensprovet för internationell svetsare den 4 december och mottog formellt certifikatet tisdagen den 11/12. Certifierande företag var TRK-kvalitetsteknik.

 

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2018-12-12