Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2019-02-08 08.08

Välkomna tillbaka till skolan den 18 februari!

Vi startar enligt schema. Med anledning av händelsen den 8/2, där vi beslöt av försiktighetsskäl att hålla skolan stängd kommer vi att ge en kort information till alla elever vid deras första lektion i schemalagt klassrum. Det finns ingen hotbild mot skolan.

Vi fortsätter vår verksamhet som vanligt.

Välkomna tillbaka hälsar skolledningen genom Helene Petersson

Bakgrund

De insatser som polisen gjort efter hot mot Nösnäsgymnasiet i Stenungsund trappas ned under fredagseftermiddagen. Bedömningen är att det inte finns en hotbild mot skolan.

- Vi tar väldigt allvarligt på den här sortens händelser. Det skapar otrygghet och får stora effekter på samhället, säger Rickard Fremark, ställföreträdande polisområdeschef i Fyrbodal, som samordnat insatserna.

Det var strax innan klockan 22 i torsdags kväll som polisen fick kännedom om att hot riktats mot Nösnäsgymnasiet via ett inlägg i sociala medier. Kommunen informerades om hotet tidigt på fredag morgon.

Som en säkerhetsåtgärd beslutade skolan att hålla stängt hela fredagen. Två personer i 18-årsåldern hämtades till förhör under fredagsmorgonen och anhölls senare, misstänkta för grovt olaga hot. De båda släpptes under eftermiddagen. Datorer och telefoner har beslagtagits och utredningsarbetet leds fortsatt av åklagare.

Under fredagen har polisen funnits på plats kring skolan i trygghetsskapande syfte. Kommun och polis har haft en nära samverkan kring händelsen.

- Yttre personal har informerat och pratat med elever som kommit till skolan i dag och vi har fört samtal med kommunen om åtgärder som kan behövas, säger Carl Besslinger, kommunpolis i Stenungsund.

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2019-02-13