Gå direkt till innehållet
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad: 2018-06-08 13.07

Zahra Samadi har tilldelats utmärkelsen för Ungt kurage 2018

Vi gratulerar vår tidigare nösnäselev Zahra Samadi som tilldelats Raoul Wallenberg Academy’s utmärkelse för Ungt kurage 2018.

Utmärkelsen Ungt Kurage syftar till att uppmärksamma unga som med små resurser gjort medmänsklig skillnad och visat prov på civilkurage och engagemang. Vinnarna får utöver utmärkelsen göra en gemensam resa i Raoul Wallenbergs anda. Prisceremonin sker på Raoul Wallenbergs dag, Sveriges nationella dag för civilkurage och medmänsklighet, den 27:e augusti och kommer att delas ut av de två nya jurymedlemmarna Kristina "Keyyo" Petrushina och Oscar Zia.

Årets fem vinnare har utsetts bland över 250 förslag från allmänheten som inkommit till juryn, och vinnarna har uppmärksammats för att de har agerat med mod, empati, handlingskraft och kreativitet i sin vardag, för ett medmänskligare samhälle.

19-årige Zahra Samadi från Stenungsund har varit med och startat sittstrejken i Göteborg och jobbar hårt för att andra flickor ska komma på aktiviteter och våga delta i demonstrationerna. För detta tilldelas hon utmärkelsen Ungt Kurage 2018 av Raoul Wallenberg Academy.

Motivering:
Sahra flydde ensam som 15-åring från ett svårt liv som papperslös flykting i Iran med hot om tvångsgifte. Idag är hon ledande i arbetet för asylrätten och att stoppa utvisningarna i Göteborg, ofta ensam tjej bland många killar. Förutom sitt engagemang för att stoppa utvisningarna är hon ordförande i Ensamkommandes förbund i Stenungsund där hon arbetar för möten över kulturgränser.

Stort grattis Zahra, vi är stolta över dig!

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2018-06-08