Gå direkt till innehållet
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Inriktning Pedagogiskt arbete

Barn- och fritidsprogrammet är ett yrkesprogram som förenar teori med praktiskt arbete. Du har arbetsplatsförlagt lärande (APL) varje läsår och studiebesök i verksamheter som kan bli en framtida arbetsplats. Du får göra arbeten och projekt tillsammans med klasskamrater både i och utanför skolan. Efter utbildningen får du yrkestiteln barnskötare. Du får även, via det individuella valet, behörighet för studier på högskolan.

Inriktningen Pedagogiskt arbete passar dig som är har ett stort intresse för människors utveckling och lärande. Du får lära dig hur man på ett pedagogiskt sätt kan motivera och engagera barn, ungdomar och vuxna. Inriktningen ger dig goda kunskaper om pedagogik, sociologi, psykologi och kommunikation.

Under ditt sista år på gymnasiet har du möjlighet att få göra en del av din praktik på en förskola eller skola utomlands.

Arbetsplatsförlagt lärande/APL

Under 15 veckor har du arbetsplatsförlagt lärande (APL). Här utvecklar du de kunskaper du fått i skolan och du får erfarenhet av arbetslivet.

Efter gymnasiet

Barn- och fritidsprogrammet är ett brett program och du kan genom val få grundläggande behörighet till studier på högskolan. Du kan även vidareutbilda dig på yrkeshögskola eller söka arbete inom flera yrken.

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2018-06-19