Gå direkt till innehållet
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan
Hotell- och turismprogrammet

Inriktning Hotell och konferens

Hotell- och turismprogrammet ger dig en utbildning präglad av kreativitet och entreprenörskap i nära samarbete med branschen. Teoretiska studier varvas med praktik, studiebesök och genomförande av konferenser och events.

Service och kundens upplevelse är centrala begrepp på programmet. Du får träna din förmåga att möta människor och kommunicera på olika språk samt utveckla ett yrkesmässigt förhållningssätt till varierande servicesituationer.

I årskurs två inriktas utbildningen mot arbete inom hotell (reception, våningsservice och frukost- & bufféservering) samt inom konferensverksamhet. Du kan också välja till olika turismkurser i ditt individuella val.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Minst 15 veckor av gymnasietiden kommer att vara arbetsplatsförlagt lärande (APL). Vi kan erbjuda APL både i Sverige och utomlands. Till exempel har vi mycket gott samarbete med flera hotell på Cypern.

Efter gymnasiet

På programmet kan du genom val få grundläggande behörighet till studier på högskolan. Arbetsmarknaden är god och programmet ger dig grundläggande kunskaper för att arbeta inom hotell, konferens och turismnäring.

Programmet ger dig de grundläggande kunskaperna för att arbeta inom hotell, konferens och turismnäringen. Exempel på yrkesutgångar är konferens, reception, aktiviteter och upplevelser, bokning, försäljning och turistinformation. Flera av våra tidigare elever arbetar idag som reseledare.

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2018-06-19