Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan
Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Inriktning Kök och servering

På Restaurang- och livsmedelsprogrammet får du arbeta med matlagning och servering. Måltiden som helhet är central i utbildningen. Du får erfarenhet av kommunikation och service och lär dig att bemöta kunder. Du får kunskaper om planering, organisation, ekonomi och företagande och du fördjupar dina kunskaper i att kombinera mat och dryck.

Inriktningen Kök och servering vänder sig till dig som är intresserad av matlagning och servering i restaurang och bar.

Restaurang- och livsmedelsprogrammet kan leda till en yrkesexamen. Det innebär att du efter avslutad utbildning är väl förberedd för arbete och ett fortsatt lärande inom branschen.

Arbetsplatsförlagt lärande/APL

Under din gymnasietid har du minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande (APL). Vi kan erbjuda dig APL både i Sverige och i vissa fall utomlands och det ger dig kunskaper, erfarenhet och kontakter för framtiden.

Efter gymnasiet

Utbildningen ger dig möjlighet att få grundläggande behörighet till högskolan. Du får grundläggande kunskaper för att arbeta eller starta eget inom restaurang- och livsmedelsbranschen.

Arbetsmarknaden är god, framförallt i städer och på turistorter. Praktik eller vidareutbildning ökar dina chanser att få jobb inom branschen. Restaurangarbete innebär ofta kvälls- och helgjobb.

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2018-06-19