Information om coronaviruset (covid-19) »
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad: 2016-10-28 13.08

Avtalet för Lärarlönelyftet mellan Stenungsunds kommun och fackliga representanter är nu klart

Lärarlönelyftet är en statlig satsning för att höja lönerna för särskilt kvalificerade lärare. Syftet är att öka läraryrkets attraktionskraft och därigenom förbättra resultaten i skolan.

Stenungsunds kommun har tilldelats 9050 000 kr och enligt avtalet kommer den personal som blir aktuell erhålla ett påslag på 2 500 kr i månaden. Lönepåslaget gäller perioden 2016-07-01 till och med 2018-12-31. Utbetalning kommer ske retroaktivt i december.
– Vi har försökt att få till en överenskommelse som skapar förutsättningar för att så många som möjligt av våra lärare ska få ta del av pengarna, säger Pia Alhäll, chef Sektor utbildning. Enligt våra beräkningar omfattas 195 lärare från förskoleklass till gymnasium.

Det finns ett antal grundkriterier för att vara aktuell för lönelyftet. Arbetstagaren ska vara tillsvidareanställd, vara legitimerad lärare och huvudsakligen bedriva undervisning inom förskoleklassen, grundskolan, grundsärskolan, gymnasieskolan eller gymnasiesärskolan.
– Om grundkriterierna är uppfyllda utgör anställningsdatum grund för beslut kring vilka arbetstagare som berörs av lönelyftet, säger Pia Alhäll.

De medarbetare som berörs kommer att få information senast fredag vecka 45 av sin närmsta chef.

 

Senast uppdaterad 2016-10-28