Information om coronaviruset (covid-19) »
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad: 2018-05-04 09.51

Fri kollektivtrafik under sommarlovet för elever från årskurs 6

Alla skolungdomar från årskurs 6-9 i grundskolan och 1-2 i gymnasiet får ett sommarlovskort som innebär att de reser gratis med kollektivtrafik under sommarlovet. Kortet gäller med omfattning ”Regionen runt”. 

OBS, UPPDATERAT UTHÄMTNINGSDATUM FÖR DIG SOM ÄR SKRIVEN I STENUNGSUND MEN GÅR I SKOLA I ANNAN KOMMUN. Se nedan.

Regeringen har fattat ett beslut som innebär att alla skolungdomar från årskurs 6-9 i grundskolan och 1-2 i gymnasiet ges möjlighet till fri kollektivtrafik under sommarlovet.

För dig som går i årskurs 6-9 i grundskolan

Sommarlovskortet hämtas ut av eleven på elevens hemskola mellan 22 maj - 12 juni.
Från och med 18 juni fram till 27 juni kan eleven hämta ut sitt kort på kommunkontoret i Stenungsund. 27 juni är sista dagen att hämta ut kortet. Därefter är erbjudandet slut.

För dig som går på gymnasiet år 1-2

Sommarlovskortet hämtas ut av eleven i servicecentret i huvudentrén på Nösnäsgymnasiet mellan 28 maj - 27 juni. Öppet klockan 9.00-15.00, lunchstängt klockan 12.00-13.00. OBS: Den 5 juni går det inte att hämta ut sommarlovskort, då servicecentret inte är bemannat. 27 juni är sista dagen att hämta ut kortet. Därefter är erbjudandet slut. 

Är du skriven i Stenungsund men går i skola i en annan kommun?

Grundskoleelev som är folkbokförd i Stenungsunds kommun men går på en annan kommuns grundskola kan hämta sitt kort i receptionen på kommunkontoret i Stenungsund från 22 maj fram till 27 juni.

Gymnasieelev som är folkbokförd i Stenungsunds kommun men går på en annan kommuns gymnasieskola kan hämta sitt kort i servicecentret i huvudentrén på Nösnäsgymnasiet 28 maj - 27 juni. Klockan 9.00-15.00, lunchstängt klockan 12.00-13.00. (Den 5 juni går det inte att hämta ut sommarlovskort, då servicecentret inte är bemannat.) 

Är du folkbokförd i en annan kommun och går i skola i Stenungsund?

Elev oavsett grund eller gymnasiet, som är folkbokförd i en annan kommun och går i Stenungsunds kommuns skola får vända sig till sin hemkommun och höra med dem hur de skall få ta del av erbjudandet. 


• Kortet gäller med omfattning ”Regionen runt”.
• Giltigt dygnet runt mellan 1 juni till 30 augusti 2018.
• Kortet är personligt
• Kortet kvitteras ut av eleven
• Elevens namn ska skrivas på baksidan av kortet
• Elev eller vårdnadshavare uppmanas att registrera kortet på ”Mina sidor” på vasttrafik.se, detta för att möjliggöra att få ut ett ersättningskort om elev förlorar kortet under sommarlovet.
• Ytterligare instruktioner till eleven och tydlig information om vad som gäller för sommarlovskortet kommer att bifogas korten när det levereras ut.

Sommarlovskortet Regionen runt omfattar de här kommunerna.

Senast uppdaterad 2018-05-22