Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Nösnäselever hjälper förskolorna under pandemin

Stenungsunds kommuns förskolor och grundskolor är fortsatt i ett ansträngt läge till följd av pandemin och den stora sjukfrånvaron hos personalen. För att underlätta situationen går nu elever från Nösnäsgymnasiets barn- och fritidsprogram in som vikarier på några av kommunens förskolor.

Den höga smittspridningen av covid-19 har skapat en ansträngd situation på kommunens förskolor som under den senaste månaden har hög frånvaro bland personalen där sjukfrånvaron fortsätter men i mindre skala.

För att förskolornas verksamhet ska kunna löpa på som normalt har flera kommuner runt om i Sverige valt att låta gymnasielever vid barn- och fritidsprogrammet frångå sin ordinarie undervisning för att vikariera och täcka upp på kommunens förskolor. Så även i Stenungsund. Med start v. 6 (från och med idag 8/2) går de eleverna in där det mest behövs. Det är elever i årskurs 3 som fått erbjudandet att jobba i förskolorna och på Nösnäsgymnasiet är man nöjda upplägget.

- Erbjudandet till eleverna att kunna gå ut och jobba i verksamheterna på detta sätt är verkligen positivt och låter eleverna stärka sin yrkeskompetens och få pröva den i skarpt läge. Vi har sedan tidigare ett bra samarbete med kommunens förskolor och det känns bra att kunna hjälpa till, säger Cecilia Kjerstadius, rektor vid Nösnäsgymnasiet.

Vikarieperioden löper fram till och med v 8
, men kan komma att förlängas ifall behovet kvarstår.

Annelie Schön är verksamhetschef för Stenungsunds kommuns förskolor och hon välkomnar eleverna och stödet det innebär.

- Vi är glada att få stöd och hjälp av dessa ungdomar som vi av erfarenhet vet alltid bidrar med sin kompetens, ett stort engagemang och professionellt bemötande i alla situationer.

Senast uppdaterad