Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Filmfestival

Succé för förskolans filmfestival

Under ett halvår har barn och pedagoger i kommunens förskolor fått lära sig att producera film. I veckan avslutades projektet med en välbesökt filmfestival där 5-åringarnas filmer visades upp i kulturhuset Fregatten.

Projektarbetet är ett samarbete mellan kommunens förskolor, Kultur Fritid och Barnfilmskolan. Temat för filmerna har varit ”vad är en saga, vem är jag och var kommer alla bilder ifrån”?

Alla barn födda 2014 har varit delaktiga i filmprojektet. De har fått träffa filmpedagoger från Barnfilmskolan och pedagoger på förskolorna har fått utbildning i filmskapande.

– Vi har jobbat med projektet under ett halvår och har haft två filmpedagoger som har varit ute i alla grupper och jobbat. De har också fortbildat personalen i hur man skapar film och arbetar digitalt med barnen, säger Filippa Körner, förskolechef Bergsvägen och Jörlanda förskolor.

En viktig del av projektet har också varit att ge barnen verktyg för att kunna tolka och kritiskt granska det mediala flödet som barnen tar del av.

Under projektet har barnen också fått ta en bild med kamera utifrån frågeställningen ”Vad betyder saga för dig?”. Bilderna har satts ihop till ett kollage som barnen har fått titta på och diskutera runt.

Senast uppdaterad