Gå direkt till innehållet
Information om coronaviruset (covid-19) »
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Studiemedel

Vilka regler gäller för studielån och vilka övriga utgifter får den som studerar? Och hur mycket är lån och hur mycket ska betalas tillbaka?

Studiemedel

CSN:s egna sidor länk till annan webbplats på nätet hittar du allt du behöver veta om studiemedel. Informationen är enkel och ständigt uppdaterad, så gå dit för att få dina svar.

Kåravgifter

Förr rådde det kårobligatorium för alla som läste universitets- och högskolekurser. Det är nu avskaffat, men givetvis finns det fördelar med att gå med i kåren ändå. För distansstuderande är dock avgiften reducerad, eftersom du har svårt att utnyttja sådan fördelar som kräver att du befinner dig på plats. Avgiften varierar beroende på vilken högskola eller vilket universitet som är huvudman för kursen.

Övriga kostnader

Det är kostnadsfritt att studera vid universitet/högskolor, såtillvida att undervisningen är fri. Litteratur får du köpa själv. Lättast köper du idag dessa från nätet. Ett bra och enkelt ställe för detta är Bokfynd.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, som automatiskt jämför de olika priserna på nätet och tar fram det billigaste till dig. Du kan också köpa begagnad kurslitteratur på till exempel blocket.selänk till annan webbplats eller kurslitteratur.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Hasselbackevägen 76
444 44 Stenungsund
Tel: 0303-73 86 50
infovux@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2018-05-17