Minimeringsmästarna - tävling om minskat avfall

Minimeringsmästarna är en nationell tävling för hushåll som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. I ett års tid får deltagare inspireras till hur man kan leva mer hållbart och samtidigt tävla mot andra hushåll i den stora Sverigekampen.

I Sverige konsumerar vi som om det fanns 4,2 jordklot och slänger ungefär 467 kilo avfall per person varje år. Minimeringsmästarna är en tävling som vill inspirera svenska hushåll till att konsumera mer hållbart, minska på sitt avfall och förstå att de har möjlighet att påverka i klimatfrågan.

Roligt och enkelt att minska sitt avfall

Stenungsund har 2021 gått med i tävlingen som arrangeras över hela landet. Hela projektet fokuserar på vilka möjligheter som finns med en hållbar livsstil, snarare än vad man inte får göra. Det ska kännas roligt och enkelt att minska på sitt avfall!

Så går tävlingen till

Under ett år får deltagarna ses på träffar med fem olika teman: hållbar konsumtion, matsvinn, farligt avfall, delande och textil. Utifrån dessa teman ska deltagarna genomföra olika utmaningar, exempelvis att testa second hand eller laga mat på rester, och samtidigt sprida sina erfarenheter via sociala medier för att inspirera andra. Deltagarna får poäng för hur de genomför sina utmaningar och hur mycket de minskar sitt avfall.

Intresseanmälan är stängd

Den 15 september stängde anmälan. Du som lämnat en intresseanmälan kommer inom kort att höra från organisatorerna. I oktober drar tävlingen igång!

​Du som inte hunnit anmäla dig eller inte blivit utvald att delta i Sverigekampen kan bli digital minimeringsmästare.

Hur blir jag en digital minimeringsmästare? Länk till annan webbplats.

Kontakt

Medborgarservice (Avfall)

0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se 

Senast uppdaterad