Information om coronaviruset (covid-19) »
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad: 2018-02-27 06.54

Tecknade färgglada återvinningskärl

Tävling - din bästa källsorteringslösning

Tävlingen är nu avslutad


Har du en källsorteringslösning som du vill dela med dig av ändå blir vi jätteglada om du mejlar in den till oss. Maila: kajsa.grevas@stenungsund.se

Har du en bra lösning för att få plats med källsortering i ditt hem? Skicka då in en bild på din bästa lösning för att förvara dina förpackningar hemma och delta i vår tävling!

Tävla

  1. Ta en bild på din bästa lösning för att förvara förpackningar i väntan på återvinning.
  2. Fyll i formuläret längst ner på sidan och tryck på skicka senast den 31 mars 2018.
    Glöm inte att ladda upp bilden under "Bifoga din bild".
  3. En jury utser fem finalister.
  4. De fem finalisternas bilder ställs ut i tävlingsarrangörens monter (projektet Plaståtervinning i Stenungsund) på Bodagen på Kulturhuset Fregatten den 14 april. I montern kan mässans besökare rösta på bästa lösning. Bidraget med flest röster vinner.
  5. 1:a pris är en kolsyremaskin, 2-3:e pris är två biobiljetter och 4-5:e pris är en biobiljett.
  6. Projektet Plaståtervinning i Stenungsund kan komma att använda alla inskickade bilder i sin kommunikation.

Bakgrund till tävlingen

Ett samarbete mellan Hållbar Kemi 2030, Kemiföretagen i Stenungsund, Stenungsunds kommun, Förpacknings- och tidningsinsamlingen och Molekylverkstan ska göra Stenungsund bäst i Sverige på att samla in plast för återvinning.

Ett första steg i projektet var en enkätundersökning för att få reda på Stenungsundsbons källsorteringsvanor och hinder för att sortera plast. I enkäten kom det fram att ett av de största hindren för sortering är att få plats med det i hemmet. Vi är säkra på att det finns många smarta källsorteringslösningar i Stenungsundshemmen och vill gärna ta del av dessa! Därför anordnar projektet nu denna tävling.

Senast uppdaterad 2018-09-27