Information om coronaviruset (covid-19) »
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad: 2019-02-15 11.04

Solel och glödlampa

Informationstillfällen med kommunens energirådgivare

Energikostnaden är ofta en stor utgift för den som bor i eget hus. Passa på att träffa kommunens energirådgivare som tipsar om hur du kan minska din energiförbrukning- och därmed också kostnaderna.

Vid två tillfällen i vår, 21 februari och 25 april, är Stenungsunds energirådgivare Petter Bergman och Tomas Amlöv på plats i Tjörns kundcenter i kommunhuset i Skärhamn för att svara på frågor om allt som rör energi.

– Vi kommer lägga visst fokus på att informera om hur man kan tänka när det gäller renoveringar och nybyggnationer. Givetvis är det öppet för alla typer av energifrågor och vi lyfter gärna utlåningsmöjligheterna av elcykel, värmekamera och elmätare, säger Petter Bergman.

En genomsnittlig villafamilj lägger cirka 3 000 kronor i månaden på värme, varmvatten och hushållsel. En kostnad som man med enkla knep kan få ner rejält samtidigt som påverkan på miljön minskar.

– Man kan göra allt från enkla saker som att se över sina säkringar, till större investeringar som att byta värmesystem. Något som ökar är intresset för egenproducerad el. Vi får många frågor om exempelvis solceller, berättar Petter Bergman.

Annat som energirådgivarna kan hjälpa till med är att berätta om för- och nackdelar med olika värmesystem och svara på frågor om elfordon och laddning.

När?

  • 21 februari, klockan 16 - 18
  • 25 april, klockan 16 – 18

Var?

Kommunhuset på Tjörn
Kroksdalsvägen 1
471 80 Skärhamn

Kontakt

Energi- och klimatrådgivare

Petter Bergman
0303-73 27 54
petter.bergman@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2019-02-15