Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Kvinna lägger i plast i plaståtervinningscontainer

Två nya återvinningsstationer

Nu blir det enklare att återvinna för boende i Hallerna och Ekbacken. I slutet av veckan står två nya återvinningsstationer klara på Pressarevägen och Hantverkargatan.

På de nya återvinningsstationerna kan besökarna slänga pappers-, plast-, metall- och glasförpackningar och också lämna tidningar till återvinning. 

– Vi är glada att kunna erbjuda boende i de här områdena ett närmare alternativ att återvinna sina förpackningar, säger Camilla Svensson chef för verksamheten Avfall.

Återvinningsstationerna placeras ut på Pressarevägen vid Hallerna skola 24 oktober och på Hantverkargatan i Ekbacken den 25 oktober.

Projekt som uppmuntrar till plaståtervinning

De nya återvinningsstationerna är bland annat ett resultat av arbetet i projektet Plaståtervinning i Stenungsund. Projektet syftar till att öka återvinningen av plast i Stenungsund och är ett samarbete mellan Stenungsunds kommun, Hållbar Kemi 2030, kemiföretagen i Stenungsund, Molekylverkstan och Förpacknings- och tidningsinsamlingen.

– Plaståtervinning i Stenungsund är ett viktigt projekt där vi samarbetar på bred front för att få stenungsundsborna att bli bland de bästa i landet på att återvinna plast. Att det nu är möjligt att lämna in hårdplast för återvinning på återvinningscentralen Kläpp är till stor del ett resultat av projektets arbete. I projektet arbetar vi också med att att öka medvetenheten om plaståtervinning, vi vill att stenungsundsborna ska veta hur och var man lämnar plast till återvinning och varför det är viktigt, avslutar Camilla.

 

Senast uppdaterad