Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2018-12-21 13.38

Utdelning av Miljöpriset 2018

Hos Marta och Maria mottar årets miljöpris

Lennart Thorvaldson, Gunvor Karlsson och Eva Sundström mottog priset av samhällsbyggnadsutskottets ordförande Göder Bergermo

Årets Miljöpris gick till organisationen Hos Marta och Maria och delades ut under måndagens kommunfullmäktige.

Stenungsunds kommun delar varje år ut ett miljöpris till någon som har uträttat en värdefull insats inom miljöområdet. Hos Marta och Maria är en ideell förening som samlar in gamla saker och säljer dem, all vinst går till välgörande ändamål. 

- Det känns glädjande och överraskande att vi har vunnit priset. Det är en bekräftelse och uppskattning för det arbete vi gör ideellt. I år har vi skänkt 920 000 kronor till behövande. Vi har inte bestämt hur prispengarna ska användas ännu men de kommer att gå till behövande, det är det vi arbetar för, säger Lennart Thorvaldson som sitter i styrelsen för Hos Marta och Maria.

Sex stycken personer och organisationer var nominerade till årets pris, Hos Marta och Maria vann med följande motivering:

"Marta och Maria bidrar till ett hållbart samhälle genom handel med begagnade varor. Återanvändning av varor är bra och viktigt ur ett miljöperspektiv. Dessutom går vinsten från verksamheten till välgörande ändamål. Marta och Maria är ett gott exempel på ett lokalt arbete som främjar hållbar utveckling och medmänsklighet."

Miljöpriset är på 20 000 kronor och har delats ut sedan 2009.

Hos Marta och Marias hemsidalänk till annan webbplats

Kontakt

Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2018-12-21