Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2018-05-17 09.00

Företagsklimatet i STO-regionen i stort sett oförändrat

Företagsklimatet i STO-regionen ligger kvar på samma nivåer som förra året. Det visar betygen från Svenskt Näringsliv för företagsklimatet i våra kommuner som presenterades under tisdagen.

I höst får vi veta hur vi placerar oss i jämförelse med Sveriges 290 kommuner.
Stenungsund har i stort sett ett oförändrat resultat vad gäller det sammanfattande omdömet vilket resulterar i ett betyg på 3.47 som är högst resultat i STO-regionen. Även Orusts kommun får ett i stort sett oförändrat resultat med ett betyg på 2.62. Tjörn hämtar upp förra årets minskning och får ett betyg på 3.44.

Ett nära strategiskt samarbete

STO-kommunerna har under det drygt senaste året arbetat nära inom strategiska näringslivsfrågor. Fokus har varit kring infrastruktur inom Nordvästsvenska initiativet där de tre prioriterade områdena med utbyggnad av väg 160, en fast förbindelse mellan Orust och Stenungsund samt utbyggnad av Bohusbanan varit ledord som nu gett viss effekt.

Dessutom arbetar kommunernas näringslivsfunktioner tydligt med att utveckla dialogen mellan kommunerna och företagarna, skapa gemensamma aktiviteter och nätverkande. Fler gemensamma möten planeras och samarbetet mellan de tre kommunerna gör att våra företagare snart kan känna av effekten både av kommunernas och regionens åtgärdsförbättringar.

Rankingar att förhålla sig till

Mätningen av företagsklimatet är en utav de rankingar under 2017 som kommunerna i STO-regionen förhåller sig till tillsammans med den nyss presenterade enkätresultatet, Insikt, från Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Tjörn ökade i båda undersökningarna och Stenungsund befäster sitt höga resultat. Orust genomförde inte Insikt under 2017 men påbörjade införandet av mätningen 2018. Betygen för Insikts pågående mätning för 2018 kommer presenteras under våren 2019.

Läs mer om resultatet i kommunerna på www.foretagsklimat.se

För mer information, vänligen kontakta följande personer i respektive kommun:

Stenungsund
Alexander Kassay, näringslivsutvecklare,
Telefon: 0303-73 83 82, e-post: alexander.kassay@stenungsund.se

Tjörn
Anna Aldegren, näringslivsstrateg, Tjörns kommun
Telefon: 0304-60 12 90, e-post: anna.aldegren@stenungsund.se
Orust
Petra Ohldin Lampinen, näringslivsutvecklare
Telefon: 0304-33 43 15, e-post: petra.o.lampinen@orust.se

 

 

Kontakt

Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2018-05-17