Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2017-01-12 15.15

Nytt år innebär nya aktiveter för att stärka näringslivet i Stenungsund!

Vi har gått från en bra höstavslutning 2016 till en spännande vår 2017.

En utav 2016 års höjdpunkter var såklart att Stenungsund placerade sig på plats 53 i Svenskt Näringslivs ranking, en förbättring med 20 placeringar. Nu väntar vi även förväntansfullt på resultatet från Öppna jämförelser Företagsklimat från SKL som presenteras i april.

En nyhet för året är att vi under våren kommer att utöka vårt samarbete mellan Stenungsunds-, Tjörn- och Orusts kommuner genom att samarrangera de flesta aktiviteterna med nedslag på alla orter under året. Vår Frukostklubb i Stenungsund kommer fortfarande finnas kvar i Stenungsund men ett utav de sex tillfällena samarrangeras under namnet STO Frukost.

Vi satsar bl.a. vidare på ett enat Bohuslän, ser över möjligheterna med ett Marintekniskt kluster, håller informationsträffar med Skatteverket och upphandlingsenheten på våra respektive kommuner. (Anmälningar till dessa kommer upp här under nyheter allt eftersom.)

Nordväst Svenska Initiativet arbetas det vidare med på olika fronter och vi kämpar all tre kommuner på för att nå resultat i de frågorna.

Givetvis kommer jag även att delta och representera Stenungsund i en mängd nätverk, träffa företag, för att lyfta  frågor, sprida budskap eller lyssna in, och på olika sätt arbeta vidare för ett ännu bättre företagsklimat.

Verkligen glad att vara på plats efter föräldraledigheten och ser verkligen fram emot ett händelserikt 2017.

Alexander Kassay

Näringslivsutvecklare Stenungsunds kommun

Kontakt

Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Senast uppdaterad av Alexander Kassay, 2017-01-12