Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Digitalidag uppmärksammas i Stenungsund

Ställ frågor till kommunens personal om digitala tjänster eller gå på föreläsning om digitala betalningar. Fredag den 15 oktober är du välkommen till Kulturhuset Fregatten för att ta del av aktiviteter kopplade till Digitalidag.

Digitalidag är en årlig och nationell dag om digitaliseringens möjligheter och utmaningar. Målet är att inspirera människor till att vilja och kunna vara med i den digitala utvecklingen. Initiativet uppmärksammas av Stenungsunds kommun där det arrangeras en rad olika aktiviteter i Kulturhuset Fregatten.

– Digitaliseringen i samhället berör oss alla och är idag en förutsättning för att kunna söka jobb, ta del av information och hitta sociala sammanhang att möta andra. Med information, möjlighet att ställa frågor och själv prova i en säker miljö vill vi bjuda in fler att nyttja och utöka sin kunskap om digitaliseringens möjligheter, säger Sara Nilsson, verksamhetsutvecklare i Stenungsunds kommun.

Utställare och föreläsningar

I Kulturhuset Fregatten kommer du bland annat kunna prata och få hjälp av personal från kommunen med digitala tjänster. Du kommer även kunna ta del av webbinariet ”Bli säker på nätet”, få hjälp med IT på ditt språk samt träffa SeniorNet.

SEB och Statens servicecenter kommer även vara på plats och svara på frågor och hjälpa dig komma i gång med digitala tjänster från banken, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.

Se fullständigt program för Stenungsunds kommun

På webbsidan för Digitalidag hittar mer information och tider för när samtliga aktiviteter genomförs.

Läs mer på Digitalidags webbsida: Stenungsunds kommun – Digitalidag Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad