Gå direkt till innehållet
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Fjordguiderna nominerade till Ullbaggen

8+fjordarprojektet Fjordguiderna har blivit nominerade till landsbygdspriset Ullbaggen. Syftet med priset är att lyfta projekt och företag som på ett inspirerande sätt utvecklar landsbygden. Vinnaren presenteras på Landsbygdsnätverkets Ullbaggegala i Åre den 13 november.

Fjordguiderna består av tio fiskeguider som gått samman i en gemensam pool för att få igång verksamhet kring fiske och besöksnäring och förlänga turistsäsongen i fjordområdet mellan Tjörn och Orust.

– Vi har bland annat sjösatt konceptet "Fånga äta bo" där våra gäster kan ta med sig sin fångst till en närliggande restaurang och få den tillagad där, berättar Patrik Magnestam, en av fiskeguiderna.

Men det handlar också om att stärka miljöarbetet i området. Fjordguiderna har bland annat arbetat med att förbättra miljön för fisken genom att ta bort vandringshinder, plantera träd och buskar och lägga ut lekgrus.

Projektet är nominerat till Ullbaggen i kategorin ”Nya affärsmöjligheter i blå näringar och vinnaren presenteras på Landbygdsnätverkets Ullbaggegala i Åre den 13 november.

Om Ullbaggepriset på Landsbygdsnätverketlänk till annan webbplats

Om Fjordguiderna på Landsbygdsnätverketlänk till annan webbplats

Projektet 8+fjordarlänk till annan webbplats

Senast uppdaterad