Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Sammanfattande information om brand på Borealis

Vid niotiden på lördagskvällen fick räddningstjänsten larm om brand på Borealis. Arbetet med att släcka branden engagerade ca 20 enheter från räddningstjänsten och insatsen på plats avslutades 06:55.

Orsaken var en brand i en kompressor. Inga personer har kommit till skada. Vägar och järnväg förbi fabriksområdet spärrades av enligt säkerhetsrutiner.

Viktigt meddelande till allmänheten (VMA)

Räddningstjänsten skickade ut Viktigt meddelande till allmänheten (VMA) via sms till allmänheten med uppmaning om att stänga dörrar och fönster då brandröken spreds över kommunens centrala och norra delar. Räddningstjänsten gjorde ett aktivt val att inte aktivera tyfonerna som finns placerade i centrala Stenungsund då det aldrig var fara för allmänheten.

Viktigt meddelande till allmänheten aktiveras alltid av Räddningstjänsten och det är SOS Alarm som skickar ut meddelandet. Det är alltså en annan kommunikationskanal än de SMS som du som invånare kan få av kommunen vid exempelvis störningar i vattenförsörjning.

- Det är självklart allvarligt när en brand uppstår på industrin, och jag förstår om kommuninvånarna tycker det är obehagligt när en incident som detta sker. Det är därför viktigt att poängtera att det aldrig har varit någon fara för allmänheten och ingen person har kommit till skada. När bränder uppstår på industrin så finns det tydliga säkerhetsrutiner. Brandrök är aldrig hälsosamt att andas in och av den anledningen så skickades det ut ett VMA från räddningstjänsten, säger Bo Pettersson, kommunstyrelsens ordförande.

Kommunen har haft löpande kontakt med både Borealis, räddningstjänst och polis under arbetet med att släcka branden.

Borealis kommer att fortsätta fackla. Detta är en del av industrins säkerhetssystem.

Uppdaterad information om det inträffade finns på Borealis hemsida.

Borealis hemsida Länk till annan webbplats.

Senast uppdaterad