Gå direkt till innehållet
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Evy Gustavsson på Tallåsens äldreboende var en av de första som fick vaccinet i Stenungsund: - Det kändes ju inte! konstaterade hon efteråt.

Stenungsund har börjat vaccinera mot Covid-19 på äldreboenden

Måndag den 11 januari fick Stenungsunds kommun sin första leverans av vaccinet mot Covid-19. De första doserna gick till boende på Tallåsens äldreboende och vaccineringen sker nu i snabb takt. Kommunen räknar med att ha erbjudit vaccin till alla omsorgstagare inom särskilda boenden för äldre innan veckan är slut.

Personer inom särskilda boenden för äldre får erbjudande om vaccinet först, första leveransen innehöll 225 doser.

– Det känns såklart bra att vaccineringen är igång! Vi kommer enligt turordningen att börja med personer som bor på våra särskilda boenden för äldre och räknar med att ha erbjudit vaccin till alla innan den här veckans slut, säger Rickard Persson, chef för sektor Socialtjänst i Stenungsunds kommun.

Kommunen har sedan beredskap för att fortsätta vaccineringen i verksamheterna i takt med att fler doser levereras. Hemtjänst, personer med hemsjukvård och omsorgstagare inom LSS står näst på tur.

– Vi kommer att få fler doser inom kort och räknar med att påbörja vaccination av omsorgstagare inom hemtjänst, personer med hemsjukvård och omsorgstagare på våra LSS-boenden så fort vi får vaccin levererat till oss, fortsätter Rickard. Medarbetarna gör ett toppenjobb. Vi har bemannat upp och tar även hjälp av våra kollegor inom elevhälsan.

Kommunstyrelsens ordförande Olof Lundberg och oppositionsrådet Maria Renfors är också glada att vaccineringen kommit igång:

Oppositionsrådet Maria Renfors och Kommunstyrelsens ordförande Olof Lundberg utanför Tallåsens äldreboende.

– Äntligen! Vi har alla väntat på ett vaccin så att vara igång nu känns mycket bra, säger Olof Lundberg. Det som gör mig stolt är att vi hela tiden arbetat med utmaningarna med Covid-19 tillsammans, politiker, förvaltning och kommuninvånare

– Jag håller med till fullo och vi har varit involverade och bidragit med det vi har kunnat från politiskt håll, fortsätter Maria Renfors. En stor eloge också till alla som jobbar inom vård och omsorg som arbetat effektivt med att bekämpa smittspridningen under hela pandemin!

Turordning för vaccinering

Vi går inte ut med information om när och vart vaccinet levereras då det klassas som skyddsvärt gods och omfattas av sekretess. De som bor på kommunens äldreboenden, som är de första att erbjudas vaccinering, kontaktas personligen eller via sitt ombud för erbjudande om vaccination.

På Västra Götalandsregionens hemsida finns mer information om vilken turordning som gäller.

Västra Götalandsregionens information om vaccination mot covid-19länk till annan webbplats

Senast uppdaterad