Information om coronaviruset (covid-19) »
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad: 2019-05-06 07.00

Jenny Söderkvist, vinnare av 2018 års Handledare

Jenny Söderkvist, vinnare av Årets Handledare 2019.

Värdig vinnare av Årets handledare

Vård- och omsorgscollege Stenungsund och Tjörn har utsett Jenny Söderkvist till Årets handledare 2019. Jenny arbetar som undersköterska på Tallåsens Äldreboende, enheten Lavendelgården, i Stenungsund.

Varje år delar Vård- och omsorgscollege nationellt, regionalt och lokalt ut priset ”Årets handledare” till en handledare som är extra duktig på sitt uppdrag. Någon som på ett bra sätt bidrar till att elever, praktikanter och nya på arbetsplatsen får en bra, inspirerande och utvecklande arbetsmiljö. Det ska vara en positiv person som hittar nya kreativa sätt att stötta och underlätta lärande, som är en god ambassadör och som uppmuntrar till ett bra arbetssätt för alla.

 Jag är stolt och tacksam för den fina nomineringen. För att elevens praktiktid ska bli så innehållsrik och utvecklande som möjligt bygger det på att hela teamet på enheten är delaktiga. Så för mig är nomineringen till oss alla på Lavendelgården. Vi ser fram mot ett fortsatt gott samarbete med lärare och elever, säger vinnaren Jenny Söderkvist.

Vård- och omsorgscollege utbildar handledare

Att eleverna får ett kvalitativt arbetsplatsförlagt lärande under sin utbildning är en viktig nyckel för att förbereda dem inför kommande arbetsliv. Årligen utbildar Vård- och omsorgscollege Stenungsund och Tjörn handledare, som i samarbete med utbildningen ger rätt förutsättningar för elevernas lärande. Att introducera nyanställda eller handleda andra praktikanter kan också ingå i uppdraget.

Vård- och omsorgscollege Stenungsund och Tjörn är mycket glada att kunna uppmärksamma en av de många fantastiska handledare som med stort engagemang arbetar för en kvalitativ utbildning! säger Linda Marklund, Enhetschef på Tallåsens Äldreboende och medverkande i det lokala Vård- och omsorgscollegerådet.

Tävlingen

Vård- och omsorgscollege Stenungsund och Tjörn deltar för första gången i tävlingen. Efter en lokal nomineringsprocess där elever bidrog med bra underlag nominerades fyra lokala kandidater varav en jury sedan utsåg en lokal vinnare.

Årets handledare, Jenny Söderkvist, kommer formellt uppvaktas i september av det lokala Vård- och omsorgscollegerådet samt kommer nu att nomineras till det regionala (Göteborgs Regionens) handledarpris. Om det även går väl där så nomineras hon vidare till den nationella tävlingen som utses av föreningen Vård- och omsorgscollege Sverige. Den nationella vinnaren utses i samband med den nationella Vård- och omsorgscollegekonferensen i början av december.

Senast uppdaterad 2019-05-06