Stenungsunds kommunvapen

Datum: 2019-08-31 19.30

Storytellers - Stenungsund

Datum: Lördag 31 augusti
Tid: start 19.30, insläpp 18.30
Plats: Fregatten Bio, Kulturhuset fregatten

31 Augusti 2019 har det blivit dags för två av Stenungsunds mest hyllade låtskrivare och artister Viktor Olsson och Per-Ivar Östmann att göra en gemensam kväll där allt fokus ligger på historierna som omger låtarna.
Det blir en avskalad och unik kväll där vi får en inblick i deras värld.. Vi får höra storyn bakom låtarna. Det blir samtal om staden, längtan, kärlek, sorg och en väldigt massa musik.

-"Per Ivar och jag har aldrig träffats förens nu. Vi kommer från varsin generation och varsin historia. Våra gemensamma nämnare är vår geografiska utgångspunkt och vår kärlek till musiken. Jag ser fram emot att få vara hudlös kring både min egen musik, Per-Ivars musik samt musiken som influerar oss. För mig så är Per-Ivar Stenungsunds egen John Prine. En mästerlig berättare, en iakttagare med en löjligt skarp penna."

-"Första gången jag hörde Viktor var på radion.. han sjöng om sin lilla lägenhet vid gamla fotbollsplan, helt uppenbart i Stenungsund, men på ett sätt som gjorde att jag tänkte på Jackson Browne och Jude Cole..som båda berättar om vanliga liv och små ställen på ett storslaget och självklart sätt.. jag minns att det klack till i mig och att jag tänkte: ”killen är ju genialisk, varför ska man be om ursäkt för sitt liv, skämmas för sin plats, när man kan sjunga om det, rätt upp och ner, romantiskt, desperat och med eftertänksam glöd.”

Viktor Olsson
Viktor Olsson är artisten & låtskrivaren från Stenungsund som hyllats av både lyssnare och kritiker för sina två album "Stenungsund" 2015. Samt det självbetitlade "Viktor Olsson som släpptes 2018. Det senare möttes av idel lovord där Barometern kallade albumet för årets bästa platta på Svenska. Göteborgs-Posten gav albumet 4 av 5 fyrar och skrev att Viktor Olsson sjunger bättre än någonsin. Albumet följdes upp av en turné runt om i Sverige där spelningen på Bar Brooklyn i Stockholm utsågs till en av årets bästa av Sonic Magazine samt Lars Nylin på Musikindustrin. TV & Radio framträdandena har avlöst varandra och från Scen till Scen, hjärta för hjärta spelar Viktor just nu till sig en allt viktigare roll i Svenskt musikliv.

Per-Ivar Östmann
“Per-Ivar släppte sitt första album ”Sen kommer september” (zebra art records) producerat av Magnus Sjöqvist i september 2018, där blandar han skandinaviskt vemod med amerikansk singer/songwriter tradition, texterna och musiken är nära och utlämnande, inspirationen är livet i stort och litet, småstaden Stenungsund, området runt broarna över till Tjörn, kärleken och rättvisan. Någon beskrev rösten som ”sprucken sammet” och andra vittnar om hur de kunnat känna igen sig i texterna. Under försommaren 2019 har låten Mariaplan spelats i radio P4, Låtskrivandet pågår ständigt och ett nytt album, även det producerat av Magnus Sjöqvist väntas under hösten 2019”

Varmt välkomna!

Insläpp 18.30

Köp din biljett här!länk till annan webbplats

Kontakt

Kulturhuset Fregatten

Besöksadress:
Fregatten 1, Stenungsund
0303-818 80

Postadress:
Kulturhuset Fregatten
Fregatten 2
444 30 Stenungsund
kulturinfo@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2019-06-19