Fonder, stiftelser och annat ekonomiskt stöd

Utöver det stöd som kommunen kan ge till föreningslivet finns det andra verksamheter som kan bidra med ekonomiskt stöd - eller annan hjälp - ofta till olika projekt eller till föreningsanläggningar.

Nedan finns länkar till hemsidor för olika fonder, stiftelser och övriga verksamheter.

"Stora fondboken, 7.581 givare som kan ge bidrag inom alla tänkbara områden" finns också att låna på biblioteket.

Saknar du information om någon verksamhet så får du gärna meddela oss via e-post till marita.hjelm@stenungsund.se

Det finns en sökbar databasbas över fonder och stiftelser på www.globalgrant.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Du loggar in med ditt bibliotekskort.

Allmänna arvsfonden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Arvsfonden stödjer ideella föreningar och andra icke-vinstdrivande  organisationer, som vill pröva nya idéer för att utveckla verksamheter för barn,  ungdomar och personer med funktionsnedsättning på deras egna villkor. Vi vill ge  organisationerna möjlighet att pröva nya idéer som kan utveckla verksamheten  inom olika områden.

Thordenstiftelsen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Thordénstiftelsen verkar för ”det allmännas fromma” i Bohuslän. Huvuddelen av stödet delas ut till främst idrott, kultur och föreningsliv i Bohuslän. Stiftelsen delar också ut stipendier.  

Microfonden väst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Erbjuder garantier och finansiering till föreningar, kooperativ, samfund, sociala företag, stiftelser,

RF-Sisu Västra Götaland Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
RF-SISU Västra Götaland är Riksidrottsförbundets regionala organisation i västra Sverige med uppdrag är att utbilda, stödja, företräda och leda distriktets idrott. På deras hemsida kan du läsa om vilka stöd de har till idrotten samt hitta länkar till fler stiftelser och fonder.

XL-hjälpen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Klubbar och föreningar kan få hjälp med byggprojekt de drömmer om som de inte har möjlighet att genomföra själva. Exempelvis läktare, skateboardramp eller renovering av klubbhus. Behöver din förening hjälp? Nominera ert bidrag senast den 18 april.

Kontakt

Administratör

Fredrik Daun
Kultur & Fritid
0303-73 80 58
forening@stenungsund.se

Senast uppdaterad