Klara Brynge & Åsa Christensson 27 november - 18 december 2021

Stenungsunds Konsthall

Stenungsunds Konsthall ligger i Kulturhuset Fregatten i Stenungsund. Här arrangerar Stenungsunds kommun utställningar med ambitionen att erbjuda besökarna en bredd av uttryck. Konsthallen ska utgöra en plattform för välkända och lokala konstnärer, såväl som åt det nya, oetablerade och utmanande.

I konsthallen visas även ett antal utställningar arrangerade av Stenungsunds Konstförening och konstnärsföreningen Konstvandringen i Södra Bohuslän. Här visas också periodvis Stenungsunds kommuns konstsamling i urval.

Välkommen att besöka oss!

Utställningar

Klara Brynge & Åsa Christensson

27 november - 18 december

Out of Place är ett möte mellan smyckeskonstnärerna Åsa Christensson och Klara Brynge. Med smycken i trä och metall reflekterar de kring platser i världen och betraktandet som ett undersökande av det som på olika sätt befinner sig på avstånd.

​Åsa Christensson är smyckekonstnär, född i Luleå 1981, numera bosatt och verksam i Göteborg. Hon är utbildad vid HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk och tog sin magisterexamen, MFA, i Tillämpad Konst med inriktning Smyckekonst 2008. Åsa arbetar i egen ateljé på Lindhomen i Göteborg och kombinerar den konstnärliga verksamheten med att arbeta som traditionell guldsmed.

”Det är något särskilt förunderligt med rymden. Alltid närvarande, det är bara att lyfta blicken och se den med egna ögon. Och ändå, så ofattbart långt borta och omöjlig att greppa. Långt bortom min förmåga att nå eller förstå. I mitt arbete använder jag ofta en teknik där jag sammanfogar tunt träfaner. Sakta byggs former upp, lager efter lager, nästan som att rita en teckning. Jag ser mina verk som imaginära porträtt, avbildningar av skeenden någonstans i fjärran. De skapar en illusion av volym och rörelse, en efterlikning av rymdens skenbarhet, och den villfarelse som kan ske då vi ser någonting på stort avstånd.” - Åsa Christensson

Klara Brynge är smyckekonstnär, född 1980 i Lindesberg. Hon är utbildad på Stenebyskolan i Dals Långed, samt på HDK, Högskolan för design och konsthantverk, i Göteborg, och tog sin MFA där 2009. Klara är bosatt och verksam i Göteborg och arbetar utöver sin konstnärliga verksamhet som lärare i smyckekonst på HDK-Valand.

”I naturen finns ytor, lager, upprepningar och strukturer som förflyttas och förändrar landskapen. Jag använder smidesmetoder som ett sätt att teckna med metallen, två och tredimensionellt, ytstrukturer möter former och samverkar. Genom slag med hammare och punsar skapas reliefer och linjer, växer tecknade former fram, enligt materialets plasticitet. När jag rör mig genom ett landskap förändras bilden av det som genom ett flöde. Den blanka plåten är en yta utan innehåll men med fysiska egenskaper, tjocklek, tyngd, motstånd och formbarhet. Jag ritar linjer ur minnet av landskap och natur på ytor som utrivna ur en större helhet.” - Klara Brynge

Arrangör: Stenungsunds Konstförening, läs mer på www.stenungkonst.se Länk till annan webbplats.

Hitta hit!


Lättaste sättet att resa kollektivt till Kulturhuset Fregatten är att gå av vid busshållplatsen "Stenungsunds Vårdcentral" som ligger 100 meter ifrån Kulturhusets entré. Från Göteborg tar du Stenungsunds Expressen SNU från Nils Ericssonsterminalen. Du kan även ta Västtåget till Stenungsunds Station och promenera därifrån, omkring 10 minuters promenad.

Reser du med bil tar du sikte på adressen Fregatten 1. Utanför Kulturhuset finns generöst med parkeringsplatser.

Kommande utställningar

Inge Schiöler
15 januari - 6 mars 2022
Den färgstarka Göteborgskoloristen Inge Schiöler (1908 – 1971) har som ingen annan konstnär skildrat kustlandskapet. Färgstyrkan i hans måleri ökade med tiden, ofta med dominerande inslag av smaragdgrönt, ultramarint och violett. I denna utställning ser vi en konstskatt med pasteller och akvareller som aldrig tidigare visats. Invigningstalare Kathi Hoflin och Ingrid Schiöler

Särskilda öppettider under utställningen:
Tis - fre 12 - 19, lör - sön 11 - 15, mån stängt

Ordinarie öppettider

Vardagar kl 10 - 19
Lördag kl 11 - 15
Söndagar stängt


Fri entré!

Prenumerera på Stenungsunds Konsthalls nyhetsbrev!


Anmäl dig här! Länk till annan webbplats.

Vill du ställa ut i Stenungsunds Konsthall?


Ansök om att ställa ut i Stenungsunds Konsthall Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Ritning Stenungsunds Konsthall - PDF

Konst i Stenungsund


Vill du veta mer om Stenungsunds Konsthall, skulpturer eller konstvandringar?
Läs mer om konsten i Stenungsund här! Länk till annan webbplats.


Kontakt

Kulturhuset Fregatten

Besöksadress:
Fregatten 1, Stenungsund
0303-818 80

Postadress:
Kulturhuset Fregatten
Fregatten 2
444 30 Stenungsund
kulturinfo@stenungsund.se

Senast uppdaterad