bild från föreställning

Kulturcentrum Väst

Kulturcentrum Väst med ensemblen Röda Hjärtan är en teater i Stenungsund. Ensemblen består av professionella skådespelare och musiker och personer med en intellektuell funktionsvariation. Kombinationen av professionalitet, entusiasm och ensemblens sårbarhet är nog det som berör publiken på djupet.

Kulturcentrum Väst & Röda Hjärtan

Kulturcentrum Väst är ett kultur- och samarbetsprojekt mellan Stenungsunds, Tjörns och Orusts kommuner. Projektet finansieras av Allmänna Arvsfonden. Ett mindre projekt finansieras av Västra Götalandsregionen. Huvudägare är Studieförbundet Vuxenskolan Väst. Vi finns i Stenungsund.

Projektet finansieras av Allmänna Arvsfonden. Huvudägare är Studieförbundet Vuxenskolan Väst. Vi finns i Stenungsund. Hos oss får man träna på teater, dans, musik, bild & form mm och ta plats på scenen när vi framför våra föreställningar inför publik. Vi förverkligar drömmar åt personer som aldrig eller sällan fått höra att just deras drömmar kan bli sanna.

Projektets kärna

Vi tar tillvara på mångfalden i samhället och bidrar till social hållbarhet genom att producera och leverera scenkonst och skapa meningsfull sysselsättning där alla bidrar utifrån sina förmågor. De flesta som ser våra föreställningar blir berörda. Vi tror att det är kombinationen av professionalitet, entusiasm och ensemblens sårbarhet som berör publiken på djupet. I vårt arbete utgår vi från värderingar om vikten av demokrati, delaktighet, tillgänglighet och arbete mot diskriminering, och vi gör det såväl i teori som praktik.

bild från crossroads

PUBLIK VERKSAMHET
Teater, musik, dans, performance

Vi erbjuder scenkonst med teater, musik, dans, performance och andra konstnärliga uttryck och vi har även en forumteater-grupp. Teaterensemblen Röda Hjärta består av professionella skådespelare och musiker och personer med en intellektuell funktionsvariation. Vi uppträder på vår scen i Stenungsund samt på beställning i hela landet och utomlands. Våra målgrupper är allmänheten, skolan, särskolan, gruppboenden, personalgrupper mm. Föreställningar och workshops. Vi håller workshops utifrån våra pedagogiska och konstnärliga metoder samt föreläsningar kring rättigheter för personer med funktionsvariationer.

 

föreställningbild

Våra föreställningar:

Crossroads
En suggestiv musik-, rörelse- och performance-föreställning. För spelningar se hemsidan. Målgrupp: allmänheten, skolklasser i gymnasiet, gruppboenden, föreningar mm.

Phantasia
En interaktiv föreställning med magisk touch. Målgrupp: skolklasser i årskurs 1-3.

Forumteater
Ett interaktivt forumspel i vilket publiken får delta i problemlösandet. Med olika tema, bland annat ”bemötande”. Målgrupp: Personalgrupper som arbetar inom skola, vård och omsorg.
VERKSAMHET FÖR DELTAGARE                                        

Scenträning                                                    
Vi arbetar mot ett tydligt mål, att skapa en föreställning som ska spelas för en publik. Vi tränar teater, dans, sång, musik.

Bild & Form                                                         
Vi arbetar med olika material. Vi målar, tillverkar masker, gör tittskåp, skulpterar mm.

Sång & Musik                                         
Vi sjunger och spelar med sikte på att uppträda för en publik.  

Forumteater                                       
Är en sluten professionell grupp som spelar forumteater på uppdrag och beställning. 

Följande personer kan delta
Ungdomar från 16 år och vuxna med lättare intellektuella funktionsvariationer, och/eller med autism/asperger och autismliknande tillstånd med eller utan tilläggshandikapp.

Arbetsträning
Vi tar också emot arbetssökande som söker nya alternativa vägar att ta sig in i eller tillbaka till arbetsmarknaden.
Plats: Nösnäsgymnasiet, Stenungsund Priser: Kontakta oss för priser.

Projekt: Kulturcentrum Väst

Huvudägare: Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Medfinansiärer: Allmänna Arvsfonden, Stenungsunds kommun, Orust kommun och Västra Götalandsregionen.

Samarbetspartners: Tjörns kommun, AF, Coompanion Fyrbodal, Kultur i Väst, Changemaker AB, Kulturföreningen Röda Hjärtan, Teater Elixir m fl

Huvudsponsor: Stenungsbaden Yachtclub

final Crossrads
sposorers logotypes

Senast uppdaterad