Gå direkt till innehållet
Information om coronaviruset (covid-19) »
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Välkommen till Kulturhuset Fregatten!

Här väntar ett rikt utbud av angenäma upplevelser i en smakfull och inspirerande miljö. Huset ligger alldeles vid vattenbrynet, med utsikt över kajen och båtar samt Stenungsöns pampiga sekelskiftsvillor.

Kulturhuset invigdes 1992 och har mycket att erbjuda alla sina besökare. Bland annat hittar du bibliotek, Stenungsunds Konsthall, turistinformation, café, Fregatten Bio, konferensverksamhet, kulturskola, ungdomsverksamhet och Molekylverkstan. Under hela året erbjuds kulturarrangemang, evenemang och utställningar för alla åldrar.

Information Covid-19

På Kulturhuset Fregatten kommer det under hösten att arrangeras konserter, författarbesök, vernissage och barnaktiviteter. Vi har precis som så många andra ställt om och anpassat alla våra programpunkter utifrån rådande rekommendationer kopplat till Covid-19.
Därför har vi begränsat antalet besökare per arrangemang till 50 personer eller färre.
Vi uppmanar alla som planerar att besöka oss att hjälpas åt och följa allmänna råd kring handhygien och smittspridning.
Vi håller oss uppdaterade kring nya riktlinjer från Folkhälsomyndigheten för hur vi skall agera och göra Kulturhuset Fregatten till en så säker plats som möjligt.

Verksamheter och lokaler

Molekylverkstan Science centerlänk till annan webbplats håller de öppet för alla som är nyfikna på att lära sig mer. Deras utmaning är att väcka intresse och därmed skapa bättre förutsättningar för en hållbar framtid genom att stimulera till ökad kunskap inom naturvetenskap, matematik och teknik.

Stenungsunds biblioteklänk till annan webbplats erbjuder förutom böcker också tidskrifter, dagstidningar, filmer, musik, släktforskningsmöjligheter, läx- och språkhjälp, studierum och datorer för lån.

Stenungsunds Konsthall är öppet hela året och visar intressanta utställningar, både av lokala konstnärer och internationellt mer kända.

Café Fregattenlänk till annan webbplats serverar lättare luncher, fika och snacks.

I Stenungesalen, den största lokalen i huset med 400 sittplatser, anordnas konserter, föreläsningar, konferenser, teaterföreställningar, dans och mässor.

I vår reception kan du få hjälp med biljettköp, kopiering, wifi, turistfrågor, lokalhänvisning och andra frågor. Besök oss när Kulturhuset är öppet eller ring på nummer: 0303-81 880.
Du kan även maila till fregatten.reception@stenungsund.se.

Välkommen in!


Bild från vernissagen för utställningen "Akvareller" med Lars Lerin, januari 2020. Foto: Josefine Molén

HÄNDER PÅ KULTURHUSET

Varannan månad produceras ett nytt program i tryckt format där evenemangen för de två närmaste månaderna presenteras. Programmet kan hämtas i det tryckta formatet på kulturhuset eller så kan du få det via vårt nyhetsbrev!

Det finns att hämta i Kulturhuset Fregattens reception eller att ladda ner här: 

Program September/Oktober 2020 (pdf)PDF

Barnens Kulturhus HT 20 (pdf)PDF

EVENEMANGSKALENDER

I evenemangskalendern finns det mer information om alla evenemang på kulturhuset och på våra övriga mötesplatser. Där hittar du även information om hur och var du köper biljetter. 

Till evenemangskalendern ->

NYHETSBREV

Nu kan du prenumerera på kulturhusets nyhetsbrev!
Skriv in dina uppgifter i länkarna:
Nyhetsbrev Kulturhusetlänk till annan webbplats
Nyhetsbrev Barnens Kulturhuslänk till annan webbplats

Har du frågor? Kontakta oss på:
kulturinfo@stenungsund.se

Kontakt

Kulturhuset Fregatten

Besöksadress:
Fregatten 1, Stenungsund
0303-818 80

Postadress:
Kulturhuset Fregatten
Fregatten 2
444 30 Stenungsund
kulturinfo@stenungsund.se

Enhetschef Kultur och Kulturskola

Britta Netterfors
0303-73 80 65
britta.netterfors@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2020-10-20