Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2016-09-08 08.39

Biblioteket ska döpa om avdelningen med böcker för dig mellan 7-13 år. Hjälp oss med namnförslag!

Avdelningen med böcker för unga mellan 7-13 år har sedan biblioteket öppnade i Kulturhuset Fregatten hetat samma sak. Det ska det bli ändring på nu.

Avdelning för unga 10-13 år

– Idag heter avdelningen Tjej & Kille och vi tycker att det känns lite omodernt, säger Lotta Holmlund, bibliotekarie på biblioteket i Kulturhuset Fregatten. Vi har länge tänkt att vi ska döpa om avdelningen men inte kommit på något bra namn.

Nu hoppas Lotta få hjälp med namnförslag.
– Vi har utlyst en tävling där man får skicka in namnförslag till oss. Namnet får gärna vara lite fyndigt eller roligt och gärna på något sätt spegla vad den här åldersgruppen gillar. Till exempel heter motsvarande avdelning Balagan (som betyder "kaos” på flera olika språk) på Malmö stadsbibliotek och i Stockholm heter avdelningen TioTretton.
Tävlingen pågår fram till den 17 oktober och Lotta utlovar fina priser och vem som helst får komma med förslag.
– Den som kommer med det allra bästa bidraget vinner biobiljetter och presentkort. Och om vi får flera riktigt bra namnförslag så lovar jag att ordna tröstpriser, säger Lotta.

Avdelningen som idag heter Tjej och Kille är den avdelningen på biblioteket som har allra flest utlån.
– Åren runt 7-13 brukar kallas bokslukaråldern och det märks. Vi har många unga som lånar böcker på egen hand, men också hela skolklasser som kommer och lånar, säger Lotta.

Har du någon bra idé på vad avdelning för de mellan 7-13 år kan heta?

Lämna in dina förslag på biblioteket i Kulturhuset Fregatten eller maila till lotta.holmlund@stenungsund.se. Skriv ”namntävling” i rubrikfältet och glöm inte att även skriva ditt namn och telefonnummer. Och du, du behöver inte vara mellan 7-13 år för att komma med förslag. Lycka till och tack för hjälpen!

 

Kontakt

Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2016-09-08