Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2018-11-01 15.30

Högläsning pågår

I onsdags fylldes Kulturhuset Fregatten av pedagogisk personal från våra förskolor i Stenungsunds kommun. Fortbildningsdagen med rubriken ”Högläsning pågår” handlade om att lyfta språket, lässtimulans och språkutveckling. Det bjöds på inspirerande föreläsningar, samtal och utbyte av erfarenheter.

Dagen har blivit verklighet genom en samverkan mellan Kultur i Väst, Centrala barn- och elevhälsan, biblioteket och Stenungsunds förskolor.

- Det är första gången vi samverkar på det här sättet, och det har fungerat väldigt bra, säger Inger Thorsén, bibliotekschef på Stenungsunds bibliotek mot slutet av dagen. Vi har bland annat fått möjlighet att lyssna på Anna Pontén, led logoped från centrala barn- och elevhälsan, som på ett väldigt inspirerande sätt berättade om läsning och barns språkutveckling.

Under dagen deltog alla förskolor även i en minimässa. Där visades goda exempel på hur man jobbar med högläsning och böcker ute på förskolorna.
- Det blev ett härligt mingel och ett bra tillfälle att nätverka och lära känna varandra, säger Inger. Många som varit med här idag har uttryckt att det varit en väldigt bra blandning med duktiga föreläsare och mycket inspirerande samtal.

Under dagen ställde alla förskolor ut på en minimässa. Där visades många goda exempel på hur man jobbar med högläsning och böcker ute på sina förskolor.

Kontakt

Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2018-11-01