Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Nu kan ungdomar ”strandsäkras” på Stenungsund arena

Vi närmar oss perioden då många yngre ungdomar vill börja besöka badstränder – och då gärna utan föräldrar. På Stenungsund arena har man kunskap om de olika riskerna som kan uppstå i, eller kring våra badplatser.

Efter att vårdnadshavare bett om att få hjälp kring just dessa frågor har arenan startat upp en satsning på att ”strandsäkra” yngre ungdomar. Detta innebär att vuxna kan låta sitt barn under en instruktörsledd timma få testa olika riskscenarion, där teori varvas med praktik. Moment som gås igenom är:

- Uttorkning
- Dyk på grunt vatten
- Förlängd arm
- Livräddning
- Stabilt sidoläge m.m.

Du som förälder går med in i simhallen och avgör själv om ditt barn är strandsäkert eller ej. Detta eftersom vi ej kan dela ut intyg eller på något vis ta ansvar hur kunskaperna förvaltas av barnen. Utbildningen är en förberedelse för vilka risker som kan inträffa och hur de går att undvika.

Vi har redan flera föräldrar som bokat in tid och vi uppmanar alla som är intresserade att göra detsamma. Ett tips är att samla ihop barnets kompisgäng och göra det som en aktivitet tillsammans med vänner. Max 8 barn/grupp. Vi kommer anpassa mängden grupper efter efterfrågan.

Har ni frågor eller vill boka in ett strandsäkert-pass maila till jon.nordquist@stenungsund.se

Välkomna!

Senast uppdaterad