Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Foto: Anders Jonsson

Ny natur- och kulturguide för Stenungsunds kommun

Nu kan alla som vill hämta ett gratis exemplar av Stenungsunds kommuns nya natur- och kulturguide. Målsättningen är att Natur- och kulturguiden ska få både gamla som nya stenungsundare och tillresta besökare att hitta smultronställen eller återupptäcka sin närmiljö.

Under 2022 har Stenungsunds kommun tagit fram en ny natur- och kulturguide för kommunen riktad till gamla som nya stenungsundare samt tillresta besökare. Guiden är en 46 sidor tjock bok vars syfte är att lyfta fram det faktum att naturen alltid är närvarande och tillgänglig i kommunens alla delar. I guiden har information och texter om kommunens naturreservat, ansvarsarter, utflyktsmål, fornlämningsmiljöer och hembygdsmuseum samlats. Även texter om kommunens framväxt samt kulturhistoria och mötesplatser finns med.

- Äntligen kan vi erbjuda en helt ny natur- och kulturguide. Vår målsättning är att Natur- och kulturguiden ska få både gamla som nya stenungsundare och tillresta besökare att hitta smultronställen eller återupptäcka sin närmiljö. Kort sagt; skapa förutsättningar för kommunens invånare att ha en meningsfull fritid, säger Pia Solefors, verksamhetschef Kultur och Fritid, Stenungsunds kommun.

Guiden att hämtas ut gratis i receptionen på Kulturhuset Fregatten, Kommunhuset och Stenungsund Arena.

Stenungsunds nya natur- och kulturguide är tryckt i 2000 exemplar och finns att hämta ut gratis på kommunens större mötesplatser.

Senast uppdaterad