Information om coronaviruset (covid-19) »
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad: 2017-11-23 11.39

Stenungsunds bibliotek kammar hem priset Författarnas bästa bibliotek

”Beundransvärd kontinuitet och utmärkt känsla för både bredd och kvalitet” – så lyder delar av juryns hyllningsrop när priset Författarnas bästa bibliotek i år tilldelas Stenungsund bibliotek och Kulturhuset Fregatten.

Författare

Johannes Anyuru, Ellen Mattson, Stina Oscarson, Björn Ranelid och Clara Henry är några av de författare som besökt Kulturhuset Fregatten under året.

- Det känns jättekul att vi blir uppmärksammade för vår programverksamhet! Vårt bibliotek är välbesökt och vi har många aktiva läsare, vilket gör det extra kul att bjuda in till författarmöten, säger Inger Thorsen, bibliotekschef i Stenungsunds kommun. 

Kultur i Väst och Författarcentrum Väst delar varje år ut priset till ett bibliotek som under året visat på självständighet och mod när det gäller bokningar av författare. Priset delas ut under årets författardag den 1 december på Göteborgs stadsbibliotek och blir det sjätte i ordningen. Priset är två författarbesök, något som man kallar En lång och en kort där tanken är att en känd författare ska dela rampljuset med en mindre känd.

Bredd och kvalitet

- Biblioteket ligger i ett kulturhus med flera olika verksamheter under samma tak, så vi samverkar mycket över gränserna när vi planerar vårt kulturprogram, säger Birgitta Lundh-Gitse, kultursamordnare. Det tror vi är lite av en framgångsfaktor. Vår ambition är att erbjuda en spännande blandning av författarbesök för olika intressen och målgrupper. 

Motiveringen lyder:
”Priset Författarnas bästa bibliotek tilldelas i år Stenungsunds bibliotek och Kulturhuset Fregatten som med beundransvärd kontinuitet och utmärkt känsla för både bredd och kvalitet bokar författare i alla genrer: prosa, poesi och facklitteratur. Må ert goda arbete fortsätta!”

Kontakt

Kulturhuset Fregatten

Besöksadress:
Fregatten 1, Stenungsund
0303-818 80

Postadress:
Kulturhuset Fregatten
Fregatten 2
444 30 Stenungsund
kulturinfo@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2017-11-28