Gå direkt till innehållet
Nösnäsgymnasiets logotyp, länk till startsidan

Om Nösnäsgymnasiet

Nösnäsgymnasiet är en kommunal gymnasieskola med drygt 1200 elever och 160 anställda. Här finns ett stort utbildningsutbud, många möjligheter, kompetens och engagemang.

Även om vår skola är relativt stor, strävar vi efter att skapa goda relationer mellan vuxna och ungdomar och att ge varje elev möjlighet till en individuell utveckling.

Nösnäsgymnasiet har som målsättning att att vara en inkluderande och trygg skola med ett gott klimat, där du som elev blir sedd och får det stöd och den motivation du behöver för att lyckas med din utbildning.

Nösnäs är en trygg skola

Vårt mål är att elever, personal, vårdnadshavare och besökare skall uppleva skolan som en välkomnande och trygg plats att vistas på. En del i vårt trygghetsarbete är att elever och personal har försetts med passerkort. På detta sätt förhindrar vi att obehöriga personer vistas på skolan som inte är en allmän plats. Vi välkomnar därför alla besökare via vårt servicecenter på A-plan.

Vad Nösnäsgymnasiet erbjuder

Vi har ett stort utbud av nationella program med många inriktningar, profiler och yrkesutgångar som ger dig stor möjlighet att hitta just din utbildning hos oss. Förutom högskoleförberedande program och yrkesprogram, erbjuder vi introduktionsprogram, lärlingsutbildningar, tre idrottsprofiler och gymnasiesärskola.

Skolan är centralt belägen i Stenungsund med närhet till vackra naturområden med motionsspår, friskvårdsanläggning med simhall och idrottsplats som ger möjlighet till rekreation under din skoltid. Närheten till centrum ger bra tillgång till buss- och tågförbindelser inom regionen.

Vi är stolta över vår skola och vårt mål är att du ska få en bra tid hos oss. Dina intressen och ambitioner i kombination med vår kunskap och erfarenhet kommer att ge dig de bästa möjligheterna att lyckas i framtiden!

 

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad