Gå direkt till innehållet
Nösnäsgymnasiets logotyp, länk till startsidan

Välkomna till digitalt öppet hus 20 januari

Klicka på länken nedan för att deltaga i digitalt öppet hus. Lyssna på presentation och ställ frågor om Teknikprogrammet. Varje möte är ca 30 minuter långt. Detta innebär att du kan ta del av 2 olika programpresentationer.

Tider för programpresentationer
16.30
17.30

Till digitalt öppet hus - Teknikprogrammet Länk till annan webbplats.

Har du frågor till studie- och yrkesvägledaren (SYV) kan du ställa den här:

Ställ frågor till SYV Länk till annan webbplats.

Du kan få vänta i lobbyn en kort stund för att bli insläppt till SYV.

Teknikprogrammet

Modern teknik, kreativitet och utveckling

Teknikprogrammet är en modern och framtidsinriktad utbildning inom teknik, produktion och utveckling. Utbildningen ger dig behörighet till högskolestudier främst inom teknik men även inom andra områden

Teknik finns överallt omkring oss utan att vi tänker på det och den är en drivande faktor i vårt moderna samhälle. På teknikprogrammet får du arbeta både teoretiskt och praktiskt, ofta i projektform. Du tränar din förmåga att utveckla nya och kreativa lösningar och du lär dig om teknikens utveckling i samhället.

Du utvecklar även din förmåga att analysera, se samband och dra slutsatser för att bättre förstå tekniska system.

Du som väljer Teknikprogrammet erbjuds möjligheten att läsa "extra poäng" - upp till 300 poäng utöver de obligatoriska 2500 poängen = utökad studiekurs. Du kan välja Idrottsprofil (fotboll, innebandy, simning, konståkning, ishockey) som är 200 poäng eller Moderna språk, Franska, Tyska eller Italienska. Valet gör du i INDRA2, samtidigt med ditt gymnasieval.

Inriktningar

Ett fjärde år på Teknikprogrammet

Du som väljer någon av inriktningarna Design- och produktutveckling, Informationsteknik med utgång mjukvarudesign eller Produktionsteknik kan läsa vidare ett fjärde år på Teknikprogrammet och bli gymnasieingenjör.

Länkar

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad