Gå direkt till innehållet
Nösnäsgymnasiets logotyp, länk till startsidan

Elevberättelser

Vi får ibland besök av gamla elever som berättar vad de sysslar med nu för tiden. Det tycker vi är jättekul!

Antonia

Antonia Heyman
Fd elev på Estetiska programmet

Antonia arbetar med projektledning och eventbemanning. Vid sidan om detta producerar hon barnböcker och jobbar ibland som fotograf.

"Estetiska programmet lärde mig först och främst att tro på mig själv! Att studera estet, ha utställningar och visa något jag skapat och tycka att "jag är bra". Undervisningen i Photoshop, Indesign och bildspråk gav mig även ett försprång inom den linje jag sedan studerade på universitet."

Mikael

Mikael Oom
Fd elev på Teknikprogrammet, inriktning IT

Efter gymnasiet läste Mikael vidare till nätverkstekniker på Högskolan Väst i Trollhättan. Idag jobbar Mikael som systemspecialist på ett expansivt IT-bolag i Göteborg.

"Jag har alltid varit intresserad av datorer och teknikprogrammet med dess engagerade lärare och likasinnade klasskompisar gav mig möjligheten att utveckla mitt intresse till en högre nivå. Programmet öppnade mina ögon för vidare utbildning på högskolan vilket ledde till att jag idag är väldigt attraktiv på arbetsmarknaden."

Viktor

Viktor Olsson
Fd elev på inriktning Estet, Samhällsvetenskapsprogrammet.

Viktor arbetar idag som artist.

"När jag började gymnasiet hade jag inte mycket kunskap om musik. Jag hamnade i en klass med människor som hade både talang och vilja och det gjorde att jag sporrades till att själv bli bättre. Men det var aldrig på någon elitistisk nivå där endast några få fick visa upp sig. Alla gavs möjlighet att ta plats. Att välja ett nationellt program med en intressant inriktning, passade mig väldigt bra. Jag fick möjlighet att utveckla mitt musikintresse samtidigt som jag hade tid att fokusera på övriga ämnen."

Ellen

Ellen Lindström
Fd elev på Estetiska programmet

Ellen Lindström arbetar som smådjursveterinär på ett djursjukhus i Falun. "Jag insåg att jag ville bli veterinär och därför läste jag naturbasår på folkhögskola efter gymnasiet."

"Estetiska programmet ökade mitt självförtroende och fick mig att våga tro mer på mig själv och våga ta mer plats. Att kunna tala för sig och inför folk har hjälpt mig mycket. Förmåga att samarbeta med andra i grupp för att nå ett gemensamt mål som vi gjorde inför våra föreställningar är också något jag har med mig. Jag hade så roligt under min tid där och många fina minnen som jag hoppas bära med mig hela livet! "

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad