Gå direkt till innehållet
Information om coronaviruset (covid-19) »
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan
Vi håller rent - kampanj Bild på gräs

Var med och håll Stenungsund rent i vår

Under våren deltar Stenungsund i Skräpplockardagarna - Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2019 plockades uppskattningsvis 6840 kubikmeter skräp runt om i landet. Det är lika mycket som 152 lastbilsflak!

Skräpplockardagarna är ett bra tillfälle att lära sig mer om nedskräpning, återvinning och konsumtion. Från 7 februari 2020 är anmälningen öppen.

Vi vill vara med - hur gör vi?

Anmäl er verksamhet senast 15 maj 2020.

Anmälan till Skräpplockardagarnalänk till annan webbplats

Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av:

  • sopsäckar
  • soppåsar
  • digitalt pedagogiskt material.

Städmaterialet kommer inte längre att skickas via kommunen till de olika verksamheterna, utan direkt från "Håll Sverige Rent" till deltagande skolor, förskolor och barn- och ungdomsföreningar.  

Företag, privatpersoner och övriga föreningar kan köpa skräpplockarmaterial i Håll Sverige Rents webbshoplänk till annan webbplats. Samtliga deltagare kan också använda skräpplockarappen Skrappenlänk till annan webbplats och registrera sin skräpplockning. Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler.

Under några veckor har Håll Sverige Rents webbshop varit stängd för materialbeställning på grund av Covid-19. Den 14 april, har webbshopen åter öppnat för gratis materialbeställning för er som arbetar med barn och unga.

Vem tar hand om det vi plockat?

Innan ni påbörjar ert städprojekt behöver ni i god tid mejla till maria.alm@stenungsund.se och meddela när ni har tänkt att genomföra städningen. Kommunen behöver veta detta för att kunna planera upphämtning av skräpet hos er.

Tänk på att binda ihop säckarna ordentligt och placera dem utomhus i anslutning till ert soprum.

Andra kommuner som är anmälda

På Håll Sverige Rents hemsida kan du se vem som anmält siglänk till annan webbplats


Var med du också i kampen mot skräpet!

Kontakt

Miljöstrateg

Maria Alm
0303-73 25 82
maria.alm@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2020-04-23