Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad:

Ansökan för kortvarigt tillträde till skredområdet

Länsstyrelsen beslutade den 26 september 2023 om förbud för allmänheten att vistas inom det skreddrabbade området vid E6 i höjd med Stenungsundsmotet. Av Länsstyrelsens beslut framgår att det finns ett område inom skredområdet som bedöms ha en lägre sannolikhet för skred och där verksamhetsutövare och fastighetsägare kan ha ett stort behov av att hämta eller säkra egendom.

De verksamhetsutövare/fastighetsägare som kan ansöka om kortvarigt tillträde till skredområdet är Munkeröd 1:60, 1:10, 1:83, 1:90 och 1:92 (se utmarkerat område i rött i kartan).

Kortvariga tillträden, upp till en timme, kan beviljas om behovet av tillträde är proportionerligt till risken. Eventuellt tillträde till fastigheterna inom det angivna området ska ske via en ansökningsblankett och planeras i samråd med Stenungsunds kommun. När ansökan har kommit in till kommunen påbörjas en handläggning av ärendet. Kommunen kommer att besluta om tillträde kan beviljas eller inte utifrån att behovet bedöms vara proportionerligt till risken i det specifika fallet.

Hur skickar jag in min ansökan om tillträde till skredområdet?

Du som har din verksamhet/fastighet på Munkeröd 1:60, 1:10, 1:83, 1:90 samt 1:92 kan skicka in din ansökan antingen via e-post kommun@stenungsund.se eller lämna in din ansökan till Medborgarservice reception i kommunhuset.

Länk till blankett att fylla i för ansökan: Ansökan för tillträde till skredområdet Pdf, 777 kB.

Har du frågor om ansökan eller om hur du skickar in din ansökan?

Vänligen kontakta antingen Emma Olausson via e-post emma.olausson@stenungsund.se eller telefon 0303-73 52 32 eller Helena Franzén via e-post helena.franzen@stenungsund.se eller telefon 0303-73 26 54.

Karta från Länsstyrelsen.

Senast uppdaterad