Information om coronaviruset (covid-19) »
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

FaR® - Fysisk aktivitet på recept

En daglig dos

Forskningen har visat att genom att vara tillräckligt fysiskt aktiv halveras risken att drabbas av stroke, diabetes och flera andra sjukdomstillstånd. En daglig dos av fysisk aktivitet är en av de viktigaste faktorerna för att bibehålla hälsan genom hela livet. Därför har FaR blivit en allt vanligare behandlingsmetod för bättre hälsa. Fysisk aktivitet på Recept (FaR®) är en behandling som skrivs ut som komplement till, eller som ersättning för läkemedel och annan behandling.

Syftet är att långsiktigt öka patienters fysiska aktivitet och på så sätt förebygga eller behandla olika sjukdomar. FaR® ger dig goda förutsättningar att förbättra din hälsa, helt utan biverkningar. Den ordinerade fysiska aktiviteten gör minst lika stor nytta som ett läkemedel skulle ha gjort för att behandla din sjukdom.

Fysisk aktivitet är en viktig åtgärd för att förebygga och behandla olika sjukdomar som exempelvis hjärt-kärlsjukdom, åldersdiabetes, högt blodtryck, tjocktarmscancer, artros och lättare depressioner.

Mer information om FaR på www.vgregion.se/far länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Informationsfoldrar om FaR på flera olika språk:

SvenskaPDF

EngelskaPDF

ArabiskaPDF

PersiskaPDF

SomaliskaPDF

Stenungsund erbjuder ett brett utbud av aktiviteter inom motion och friluftsliv. Det finns många föreningar framförallt med verksamhet för barn och unga men även för vuxna.

Läs mer om aktiviteter inom motion och friluftsliv

Föreningsregistretöppnas i nytt fönster

Aktivitetskalender.se

Aktivitetskalender.se är ett samarbete mellan kommunerna Ale, Kungälv, Stenungsund och Tjörn i samverkan med Samordningsförbundet och riktar sig till alla som vill ta del av möjligheten att vara fysiskt aktiv, men framförallt till de som har fått fysisk aktivitet på recept (FaR) utskrivet av sin läkare eller annan vårdpersonal.

Hemsidan samlar fysiska aktiviteter i närområdet som är lätta och enkla att komma igång med.

Aktivitetskalender.se vill inspirera till ett aktivt liv. Aktiviteterna som finns på hemsidan är enklare fysiska aktiviteter som lockar en bredare målgrupp. Aktiviteterna är antingen kostnadsfria, till lågt pris, eller erbjuder rabatt till patienter med Fysisk aktivitet på recept (FaR). Det finns även aktiviteter man kan genomföra i hemmet för att ytterligare underlätta och nå ut brett.

Aktivitetskalender.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktivitetskalender.se på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Aktivitetskalender.se

Kontakt

Folkhälsoplanerare

Carina Johansson Strandberg
0303-73 81 25
carina.johansson-strandberg@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2018-06-25