Grovavfall utanför ett hus

Grovsopor, stoppade möbler

Grovsopor och stoppade möbler kan du lämna på återvinningscentralen Kläpp. Om du har frågor vad du får lämna - kontakta personalen på plats: 031-61 84 84

Mobil Återvinningscentral

Nytt för i år är den mobila återvinningscentralen. Här kan du få hjälp av kunnig personal att sortera ditt avfall. Det har möjlighet att lämna en mindre mängd grovavfall och även andra fraktioner såsom farligt avfall och trädgårdsavfall.

Mobil återvinningscentral

Fastighetsnära insamling

Nu är det återigen möjligt för dig som ägare till villa / sommarstuga / småhus att beställa grovsopshämtning vid din fastighet. Information har skickats ut gällande vilken månad ditt område har möjlighet att anmäla hämtning. Anmäl senast den 20:onde i din månad. Om du inte vet när ditt område kan får hämtning så kontakta oss för information.

Du kan lämna maximalt 10 kolli med en maxvikt på 15 kilo och en maxlängd på 1,2 meter.Dina kolli ska vara väl paketerade så de inte kan skada chaufförerna och uppmärkta med texten "grovsopor". Det ska vara utställda vid din ordinarie sophämtnings-plats senast den 20.onde. Vi tar inte med någon elektronik eller farligt avfall, inga vitvaror, däck, motorfordon eller dylikt.

Exempel på grovsopor kan vara: trasig stol, kastrull, bunt med ris, säck med trädgårdsavfall.

Kontakt

Medborgarservice (Avfall)

0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se 

Senast uppdaterad