Stenungsunds kommunvapen

Åbacka trädgård i Ödsmål

Åbacka trädgård

Stenungsundsbornas nya trädgårdsrum växer fram

I november 2018 fick kommunen EU-stöd för att bygga upp en besöksträdgård. Trädgården planeras för att locka grupper och privatpersoner som vill komma och uppleva natur, växter och trädgård.Särskilt välkomnas grupper från förskolor, skolor, gruppboenden och äldreboenden. Ett första steg i trädgårdens uppbyggnad är att göra trädgården framkomlig för barnvagnar, rullstolar och rullatorer. Området kommer också att hägnas in med tanke på ån som rinner i sänkan nedanför.

Arbetet kommer att utföras genom individ- och familjeomsorgens rehab-verksamhet. Trädgården ska vara färdig enligt plan till juli 2020 men kommer förstås att fortsätta att förändras och utvecklas efter det. För den som är intresserad går det bra att följa trädgårdens uppbyggnad redan under odlingssäsongen 2019.

Om platsen

Vi finns i Åbacka, Ödsmål, Stenungsunds kommun, innanför den grunda havsviken öster om Lilla och Stora Askerön. Om man fortsätter ut mot havet kommer man till de stora fria hästhagarna som används av Jordhammarstallet och längre ut ligger Råöns fritidsområde med dansbana, midsommarfirande och badplats. Marken har tidigare tillhört Bröderna Henrikssons handelsträdgård men ägs nu av kommunen. Titta gärna in hos oss om du är ute på promenad i de vackra omgivningarna.

Hitta hit

Från Stenungsunds centrum
Den närmaste busshållplatsen heter Jordhammar. Där stannar buss nr 4 mot Kolhättan eller 334 mot Svanesund. Hållplatsen ligger vid avtagsvägen mot Jordhammars herrgård (4 minuters resa). Här tar du också av om du kommer med bil. Följ vägen genom stallområdet och håll vänster då vägen delar sig. När du ser växthusen är du framme.

Från E6
Ta av mot Stenungsund C, Svanesund på Industrivägen. När du kommer till tågkorsningen kör du höger på Uddevallavägen 3 km. Ta av vänster, följ vägen genom stallområdet och håll vänster då vägen delar sig. När du ser växthusen är du framme.


Vill du boka in en grupp för besök eller har andra frågor?


Välkommen att höra av dig till:
Kristina Gunnarsson
Tel 0303-73 00 84
Kristina.gunnarsson@stenungsund.se

Kontakt

Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2019-01-28